Disney gaat Beauty and the Beast niet aanpassen voor Maleisië

15 maart 2017, 21:31 - Redactie
Disney gaat Beauty and the Beast niet aanpassen voor Maleisië

Omdat in Beauty and the Beast een homoseksueel personage (LeFou) is opgenomen zal de film niet te zien zijn Maleisië. Aanvankelijk eiste de instantie die nieuwe films beoordeelt dat de bewuste scene tussen Lefou en Gaston uit de film zou worden geknipt maar Disney heeft laten weten niet aan deze eis te willen voldoen.

"LeFou is iemand die op het ene moment Gaston wil zijn en op het andere moment wil hij hem kussen. LeFou is er nog niet helemaal uit wat hij wil, maar hij realiseert zich dat hij die gevoelens heeft." zo legde recent regisseur Bill Condon nog uit.

Maleisië is niet het eerste land waar perikelen zijn omtrent Beauty and the Beast, vanwege het moment kreeg de film in Rusland het label 16-plus. In de Amerikaanse staat Alabama weigerde een bioscoop om deze reden de film te vertonen.

Het is voor het eerst dat Disney in een van zijn films een personage heeft verwerkt dat openlijk homoseksueel is. Aanstaande vrijdag gaat Beauty and the Beast in de Verenigde Staten in première, vanaf 29 maart is de film ook in Nederland te zien. Sinds vrijdag is de soundtrack al beschikbaar op onder andere iTunes en Spotify.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda