De Tocht wil theater bouwen op terrein van voormalige vleesfabriek Brada

9 juni 2021, 08:24 - Redactie
De Tocht wil theater bouwen op terrein van voormalige vleesfabriek Brada

Begin juni is een officiële aanvraag ingediend bij Gemeente Leeuwarden voor het bouwen van het theater van Spektakelmusical De Tocht op het terrein van de voormalige vleesfabriek Brada aan de Snekertrekweg, in de volksmond ook wel bekend als het ‘Brada terrein’. Naast de aanvraag zal er op 22 juni ook een bijeenkomst zijn voor omwonenden, deze worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd.

De voorstelling vindt plaats in een theater met een capaciteit van 1.460 toeschouwers en voorzien van de nieuwste theatertechnieken. Het is een pop-up theater, dat wil zeggen dat het tijdelijke bouw betreft. Uiteraard hoopt de organisatie dat de voorstelling meerdere seizoenen gespeeld kan worden maar er staan in ieder geval 200 voorstellingen gepland.

"Deze locatie zou ons perfect passen, mede doordat deze dicht bij het station is en daardoor goed bereikbaar voor een breed publiek. Daarnaast zijn er voldoende parkeermogelijkheden en is ook de aanrijroute van buiten de stad prima. Last but not least ligt het terrein dicht bij de start van de echte Elfstedentocht wat bijdraagt aan de beleving." aldus Foppe van der Veen marketingdirecteur van De Tocht.

De intentie is om de musical vanaf oktober 2022 te gaan spelen. De speelperiode is van oktober 2022 tot en met april 2023, dit is vooral interessant voor de cultuur toerist die ook in de winter op zoek is naar iets bijzonders, want met name in de zomer staat Friesland bol van de activiteiten.

"Dat zo’n grote musical zich in Leeuwarden wil vestigen is een geweldige kans voor de stad en de hele provincie. Hiermee laten we heel Nederland zien dat we ook na het culturele hoofdstadjaar groots blijven denken." - Hein Kuiken, Wethouder Cultuur Gemeente Leeuwarden.

Première
1 oktober 2023
Dernière
30 juni 2024
Meer over De TochtAnder nieuws over De Tocht
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda