De Theaterrepubliek speelt de musical De man van La Mancha

8 september 2019, 17:19 - Redactie
De Theaterrepubliek speelt de musical De man van La Mancha

De Amsterdamse theatergroep De Theaterrepubliek speelt eind van de maand de klassieke musical De man van La Mancha, in de Nederlandse theaters in het verleden met veel succes opgevoerd met onder andere Peter Faber en Ramses Shaffy in de hoofdrol.

De Man van La Mancha is de musicalversie van Cervantes' beroemde verhaal over Don Quichot, de idealist die een eenzame strijd voert tegen onrecht en windmolens. Cervantes, een zestiende-eeuwse Spaanse schrijver, heeft kerk en staat beledigd en wordt, samen met zijn trouwe knecht, opgesloten in afwachting van zijn verhoor door de inquisitie. De andere gevangenen kennen echter hun eigen rechtssysteem en zo moet Cervantes zichzelf eerst voor hen verdedigen. Cervantes stemt toe, op voorwaarde dat hij zich mag verdedigen door een toneelstuk op te voeren waarin alle gevangenen een rol moeten spelen, en waarin hijzelf de rol speelt van Don Quichot, de man van La Mancha. De gevangenen zijn onder de indruk van het bevlogen spel van Cervantes die er hartstochtelijk voor pleit om de wereld niet te zien “zoals hij is maar zoals hij zou moeten zijn”

Speeldata: woensdag 25, donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 september 2019 om 20:00 uur in het Polanentheater in Amsterdam.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda