Nieuwe vestiging voor De Nederlandse Acteursschool in Rotterdam

24 juli 2020, 16:34 - Redactie
Nieuwe vestiging voor De Nederlandse Acteursschool in Rotterdam

In oktober 2018 opende Halina Reijn de eerste locatie van De Nederlandse Acteursschool in Apeldoorn. Na twee jaar opent de tweede locatie van de school voor ambitieuze volwassenen met acteerervaring. 5 oktober start de halfjarige opleiding in Rotterdam met de eerste lessen. Zes maanden lang wordt elke maandag lesgegeven door professionals uit het vak in ’T Fundament, onderdeel van stichting Theater ’t Kapelletje. De eerste audtitiedag voor de toelating van De Nederlandse Acteursschool is op maandag 3 augustus.

In een halfjaar tijd volgen de studenten elke maandag vier à vijf uur intensief les. Er wordt lesgegeven in verschillende blokken als improviseren, camera acteren, teksttoneel en filmdialogen. De lessen worden gegeven door professionals uit het vak die ruime ervaring hebben in de toneel-, tv- en filmwereld. Zij delen hun kennis en ervaring graag met de studenten en gaan intensief met hen aan de slag. In Apeldoorn geven o.a. Bas Keijzer, Eva van der Gucht, Rian Gerritsen, Stefan de Walle, Gaite Jansen en Mingus Dagelet les. Het docententeam voor de locatie in Rotterdam zal bestaan uit verrassende namen. Het halfjaar wordt afgesloten met een eindpresentatie voor eigen publiek en castingdirectors.

"Wij, als acteurs/docenten van de opleiding kunnen hierdoor volwassenen verder helpen met het ontwikkelen van hun spelkwaliteiten en in de voorbereidingen voor o.a. audities. Acteren is zijn. Het is een hele individuele opleiding en ik vind het heel tof dat dit door De Nederlandse Acteursschool wordt aangeboden.", aldus Bas Keijzer. Bas zal de eindpresentatie van de lichting in Rotterdam regisseren wat een mooie afsluiting zal worden van een intensief half jaar.

De halfjarige acteeropleiding van de Nederlandse Acteursschool start op maandag 5 oktober in ’T Fundament, onderdeel van de stichting Theater ’t Kapelletje. Dit theater is sinds jaar en dag hét officieuze podium voor amateurtheater in Rotterdam. Het sfeervolle theater biedt een prachtige professionele theaterzaal en volledig uitgeruste repetitieruimte.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda