De Mavo voor Theater

21 december 2016, 14:07 - Redactie
De Mavo voor Theater

Vanaf schooljaar 2017-2018 is Rotterdam een unieke middelbare school rijker. In september 2017 start in het onlangs vernieuwde Hofpleintheater aan de Benthemstraat De Mavo voor Theater, afgekort MT010. De nieuwe middelbare school voor leerlingen met een fascinatie voor theater is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Hofplein Rotterdam en LMC Voortgezet Onderwijs.

Het verlangen naar een mavo voor theater is er vanuit Hofplein altijd al geweest. Nu is het eindelijk zover en heeft Hofplein wederom in LMC Voortgezet Onderwijs een samenwerkingspartner gevonden. Elf jaar geleden startten zij samen ook De Theaterhavo/vwo aan de Pieter de Hoochweg. De Mavo voor Theater is echter een aparte en nieuwe school op een nieuwe locatie, speciaal voor leerlingen met een mooi mavo advies die naar een kleine, goede en uitdagende school willen.

Midden in de wereld van theater krijgen de leerlingen op De Mavo voor Theater naast de reguliere vakken ook 6 tot 8 uur in de week les in spel, zang en dans. Om toegelaten te worden tot De Mavo voor Theater dienen leerlingen eerst auditie te doen. Hierbij wordt gekeken naar aanleg en eventueel talent, maar vooral doorzettingsvermogen en motivatie zijn erg belangrijk.

Open middag en avond

Voor geïnteresseerde ouders en leerlingen is er op: woensdag 18 januari 2017 van 16.00-17.30 uur en 19.00-21.30 uur een open middag en avond in het Hofpleintheater aan de Benthemstraat 13.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda