De Club van Sinterklaas viert 20-jarig bestaan met theatertour

9 oktober 2019, 12:14 - Redactie
De Club van Sinterklaas viert 20-jarig bestaan met theatertour

De Club van Sinterklaas bestaat dit jaar 20 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom gaan de Pieten van De Club samen met de enige echte Sinterklaas op theatertour door Nederland. Na een televisieserie met maar liefst 241 afleveringen én zeven bioscoopfilms vinden Sinterklaas en zijn Pieten dat het tijd wordt om hun avonturen naar de theaters te brengen. Iedereen kan mee komen zingen met de grootste hits van de afgelopen jaren, zoals Amerigo, Chocola en Pieten van de Club.

Verhaal

Danspiet viert haar 20e verjaardag en De Pieten van De Club van Sinterklaas houden dit jaar een surpriseparty. Samen met de kinderen, de Pieten van De Club en natuurlijk de goedheiligman zelf wordt het één groot feest in de Nederlandse theaters! In Spanje wordt met vreugde gereageerd op het nieuws. De Pieten laten weten niet te kunnen wachten om bij de theaters langs te gaan en om alvast een geheimpje te verklappen; er wordt hard gewerkt aan nieuwe Sinterklaashits, die natuurlijk ook in de theatershow niet mogen ontbreken.

De Club van Sinterklaas is al sinds het begin van zijn bestaan populair bij het jonge Nederlandse publiek. In 1999 werd de allereerste aflevering van de serie De Club van Sinterklaas uitgezonden bij het toenmalige Fox Kids. In 2012 was De Club voor het eerst te zien op het witte doek en vanaf 17 oktober zal alweer de achtste bioscoopfilm Waar is het Grote Boek van Sinterklaas? te zien zijn in de Nederlandse en Belgische bioscopen. Eerder vierde het gezelschap al een aantal keer Het Club van Sinterklaas Feest in Rotterdam Ahoy, maar nu besloten Sinterklaas en de pieten van De Club dat het tijd werd om naar de kinderen toe te reizen.

De jubileumshow van De Club van Sinterklaas is van 17 november tot en met 4 december te zien in vijf theaters door heel Nederland, waaronder het Beatrix Theater in Utrecht, het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en Martiniplaza Groningen.

Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Hospita
Locatie: DeLaMar
Datum: 04-12-2023
Tijd: 20:00 uur
Volledige agenda