Cultureel randprogramma Pride Amsterdam in Internationaal Theater Amsterdam

14 juli 2019, 15:46 - Redactie
Cultureel randprogramma Pride Amsterdam in Internationaal Theater Amsterdam

Internationaal Theater Amsterdam (ITA) organiseert van 30 juli tot en met 2 augustus, in samenwerking met Toneelgroep Oostpool, OpusOne en Pride Amsterdam, een serie korte gesprekken, waarin de Pride centraal staat.

Pride ambassadeur, model en DJ Valentijn de Hingh zal na afloop van Small Town Boy en Fun Home het publiek van beide voorstellingen ontmoeten in de Salon van ITA. Op 30 en 31 juli en 1 en 2 augustus gaat zij met het publiek en gasten in gesprek over uiteenlopende thema’s die naadloos aansluiten bij Pride en de twee voorstellingen.

Zo zullen regisseurs Marcus Azzini en Koen van Dijk praten over de trots en de vele emoties achter genderidentiteit en seksualiteit en zijn jonge acteurs Florian Myjer en Mitch Wolterink te gast bij de jonge honden van ITA (The Pack) om te praten over alles tussen a- en panseksueel. Hoofdrolspelers Rick Paul van Mulligen en Ad Knippels bespreken de invloed van geaardheid op het uitvoeren van je vak.

Het programma is openbaar, gratis toegankelijk en start om 22:20 uur na de voorstellingen. Het volledige programma hieronder.

Dinsdag 30 juli: The Pack

Dit programma is samengesteld door het jongerenplatform van ITA en gaat over genderidentiteit. Ervaar ‘De Genderblender’; welke taboes moeten we met elkaar nog doorbreken? Jonge acteurs Florian Myjer (Small Town Boy) en Mitch Wolterink (Fun Home) zullen Valentijns “side-kicks” zijn.

Woensdag 31 juli: Meet the Makers

Tijdens de Pride vieren we onze genderidentiteit en seksualiteit. Maar achter die trots gaan veel emoties schuil. Regisseurs Marcus Azzini (Toneelgroep Oostpool) en Koen van Dijk (OpusOne) hebben allebei speciaal voor de Pride een voorstelling over dit thema naar Nederland gehaald en gaan met het publiek in gesprek over ‘zacht’ activisme.

Donderdag 1 augustus: Pride Amsterdam

De organisatie van Pride Amsterdam wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van de LHBTI+ community in het bijzonder, waar ook ter wereld. Gasten Nevin Özütok (2e Kamerlid GroenLinks, woordvoerder emancipatie en LHBT+), Illias Zian (Kunst & Cultuur commissie Pride Amsterdam), Siep de Haan (initiatiefnemer Pride Amsterdam) en Ype Driessen (fotostripmaker, onder meer wekelijks in Het Parool) gaan met het publiek in gesprek over de zin en onzin van de Pride.

Vrijdag 2 augustus: Identiteit

Een gesprek over identiteit. Welke keuzes zijn vormend voor het leven? Acteurs Rick Paul van Mulligen (Small Town Boy) en Ad Knippels (Fun Home) bespreken de invloed van je geaardheid op je vak.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda