Coronaprogrammering Theatergroep Mangrove – Klassiekers op 1, 5 meter

22 mei 2020, 14:03 - Redactie
Coronaprogrammering Theatergroep Mangrove – Klassiekers op 1, 5 meter
Foto: Mieke van der Raay

O Romeo, Romeo, riep Julia op ruim anderhalve meter afstand vanaf haar balkon. Shakespeare hield zich daarmee keurig aan het Nieuwe Normaal. Tot dusver kan Theatergroep Mangrove doen wat ze altijd doet: de klassiekers brengen in haar eigen stijl, herkenbaar en aansprekend voor jong en oud. Maar hoe spelen Romeo en Julia hun sterfscène en hoe moet Elektra wraak nemen op haar moeder binnen de richtlijnen van het RIVM? En hoe houdt een theatergroep zich staande als juist het (fysieke) contact tussen de acteurs zo kenmerkend is voor wat zij maken? Mangrove doorbreekt zoals altijd de vierde wand en gaat met haar publiek op snelle en humoristische wijze en met veel liefde voor de klassiekers op zoek naar theatermaken in het nieuwe normaal.

Deze zomer speelt Mangrove in haar thuisstad Rotterdam voor een beperkt publiek de klassiekers op anderhalve meter afstand. Het artistiek team van Mangrove kiest een aantal bekende klassiekers en nodigt hun vaste acteurs uit om hiermee de vloer op te gaan. Geen grote decors, want er is weinig ruimte. Geen mooie kostuums, want er is weinig geld. Slechts de acteurs, het verhaal en de onbedwingbare drang om weer voor publiek te spelen en hen te brengen waar ze zo’n behoefte aan hebben: live theater. Zoenen, moorden, verleiden en vechten op afstand: het komt allemaal voorbij in Mangrove doet de klassiekers op 1,5 meter, een serie korte zomervoorstellingen, bestaande uit Griekse Tragedies en meesterwerken van Shakespeare voor iedereen vanaf 14 jaar.

Deze speciale zomerprogrammering start begin juli en loopt een groot deel van de zomer door. Vanaf 28 mei is het complete programma te vinden op theatergroepmangrove.nl. Ook in juni biedt Theatergroep Mangrove al een programma voor maximaal 20 bezoekers per voorstelling. Meerdere keren per avond zijn voorstellingen te bezoeken, zoals liedjesprogramma’s, cabaret en interactief theater waarbij het publiek met de acteurs de vloer op mag.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda