College adviseert half miljoen minder voor Hofplein Rotterdam

12 september 2016, 20:34 - Redactie
College adviseert half miljoen minder voor Hofplein Rotterdam

Met de nota ‘Reikwijdte & Armslag’ is door wethouder Langenberg het verdelingsvoorstel gepresenteerd waarin de subsidietoekenning van Hofplein Rotterdam wordt verlaagd van 1,8 miljoen naar 1,3 miljoen. Deze verlaging zal niet zonder gevolgen blijven voor de ‘reikwijdte & armslag’ van de vele jonge Rotterdammers die via Hofplein in aanraking komen met cultuur en jeugdtheater.

Het advies van de wethouder is overigens nog niet bindend; in november presenteert de Rotterdamse Gemeenteraad de definitieve subsidieverdeling van het Cultuurplan.

Caroline Pietermaat, algemeen directeur Hofplein Rotterdam:
"We staan als culturele jongerenorganisatie al meer dan dertig jaar midden in de samenleving van de stad. Een positie die volgens het college en de RRKC ook niet ter discussie staat, sterker nog; de kwaliteit en de koers van onze activiteiten, maar ook het aantoonbare ondernemerschap worden alom geprezen.

De verbazing bij ons was dan ook groot toen de RRKC in juni een korting van één miljoen adviseerde. Ook het College heeft gisteren bevestigd dat een dergelijke ingreep onvoldoende recht doet aan onze activiteiten. Toch stelt het College een korting van ruim een half miljoen voor, ervan uitgaande dat Hofplein dezelfde activiteiten kan blijven leveren.

De lijn van het College is voor ons onbegrijpelijk. We zijn ons voortdurend bewust van de noodzaak om de bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk en flexibel in te richten maar tegelijk kwaliteit willen bieden. Een korting als voorgesteld betekent een stevige ingreep in onze organisatie.

De stad is hierbij de grote verliezer en dat terwijl de nota juist het belang van cultuur voor kinderen en jongeren beklemtoont. De suggestie dat wij afgelopen jaren (te) ruim in ons jasje hebben gezeten, wijzen wij ten zeerste van de hand."

Second opinion Hofplein Rotterdam

Naar aanleiding van het advies van de RRKC en de reactie van Hofplein hierop heeft wethouder Langenberg een second opinion laten uitvoeren op het onderdeel bedrijfsvoering van Hofplein.

"Nu een dergelijk ingrijpende korting wordt voorgesteld door zowel de RRKC als het College, met in het bijzonder de verwijzing naar onze bedrijfsvoering, én voor stad en Hofplein zoveel op het spel staat, zien we aanleiding om de diverse punten onder de loep te nemen. We hebben daartoe een commissie met externe deskundigen ingesteld die verzocht zijn om de (effectiviteit van de) bedrijfsvoering van Hofplein aan een kritisch onderzoek te onderwerpen in relatie tot kwaliteit, het advies van de RRKC en de second opinion van de wethouder.

We zien de uitkomsten van het onderzoek met vertrouwen tegemoet en zullen deze vanzelfsprekend presenteren aan de gemeenteraad en het College van Burgemeester en Wethouders."

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda