Club Gewalt lost de klimaatcatastrofe op met een musical

22 augustus 2021, 18:51 - Redactie
Club Gewalt lost de klimaatcatastrofe op met een musical

Na voorstellingen als de lifestyle-opera Life, oh Life, work-out opera Yuri en internationaal succes te hebben gehaald op de Biënnale in Venetië, maken de acht Rotterdamse millennials nu voor het eerst een musical. In Antropoceen, de musical gaan ze op zoek naar de invloed van de mens op de natuur en klimaat. En wat kunnen we doen om de klimaatcrisis op te lossen?

We zijn met de hele aardkloot een nieuw geologisch tijdperk binnengelopen, waarin de mens de grootste invloed op de bovenste aardlaag vormt: het Antropoceen. Antropoceen, de musical is een musical on steroids die het laatste wapen tegen deze ecologische crisis inzet: de complexiteit verteerbaar maken in een meeslepend epos met liedjes en dansjes.

In een opening-song bezingt DeMens het prachtige Nederlandse natuurlandschap; de bloembollenvelden, de polders, de afsluitdijk. Maar dan breekt er ineens een dijk door die het prachtige lied ruw verstoort. Het is Oceaan, die de alarmbellen komt luiden: grondstoffen raken uitgeput, klimaten kantelen, volgens de laatste berekeningen zijn binnen acht tot elf jaar de zogenaamde tipping points bereikt en David Attenborough heeft al een film gemaakt die afscheid neemt van onze geliefde Gaia. Met behulp van zijn nieuwe vrienden de Kwallen, zet De Mens zijn schouders eronder en begint te smijten met innovatieve eco-engineering. Maar is het genoeg om een apocalyps te voorkomen?

Club Gewalt is een muziek- en performance-collectief uit Rotterdam, bestaande uit zes makers en performers, een dramaturg en een zakelijk leider. Ze creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen, waarbij de muziek altijd het uitgangspunt is. Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial, creëren ze universums waar conventies uit verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: van apocalyptische clubavonden tot R&B-opera’s.

De musical gaat op vrijdag 27 augustus in première op Luchtpark de Hofbogen tijdens O. in Rotterdam. In de eerste maanden van 2022 speelt Club Gewalt Antropoceen, de musical in de Nederlandse theaters.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda