Charkov City Opera & Ballet brengt opera Nabucco naar de Nederlandse theaters

6 december 2019, 11:17 - Redactie
Charkov City Opera & Ballet brengt opera Nabucco naar de Nederlandse theaters

Verdi’s opera Nabucco is vanaf januari 2020 te zien in Nederland. Nabucco vertelt het Bijbelse verhaal van koning Nabucco van Babylonië in zijn strijd tegen de Joden. Waarin alles op het spel komt te staan voor de liefde van een man en de macht over een volk. Deze opera was voor Verdi de doorbraak van zijn carrière. Met het slavenkoorlied Va Pensiero, is dit inmiddels een van de meest bekende operamelodieën.

Liefhebbers van een groot orkest kunnen hun hart ophalen. Het Philharmonie Orkest van Charkov staat onder muzikale leiding van Jeroen Weierink. Vakmanschap en professionalisme staan heel hoog onder musici in Oekraïne. Weierink zegt hierover: "Instrumentalisten en zangers zijn heel gespecialiseerd en goed opgeleid, elke stad heeft een muziekopleiding. Als Westerse dirigent is het dan mijn taak om ze muzikaal uit te dagen. Het hoeft niet altijd zo volgens de regels zijn." Zó blaas je echt leven en bezieling in een orkest."

Charkov City Opera & Ballet produceert klassieke opera's en balletten in een geheel nieuwe stijl op hoog internationaal niveau. Het gezelschap is opgegroeid onder de vleugels van het Staats Opera & Ballet Theater en werkt samen met de beste stersolisten uit Kiev die over de gehele wereld op het toneel te zien zijn.

Tournee: 15 januari tot en met 9 februari 2020.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda