Celinde Schoenmaker in Elton John-film Rocketman

19 december 2018, 20:34 - Redactie

Celinde Schoenmaker heeft een grote bijrol in de nieuwe Engelstalige film Rocketman, over het leven van zanger Elton John. Het is de eerste keer dat de musicalster, die al zes jaar in Londen woont, in een film te zien is.

Celinde vertolkt de rol van Renate Blauel, de vrouw met wie de excentrieke Britse zanger in de jaren tachtig vier jaar getrouwd was. Zij zingt ook in de film, al mag zij niet zeggen om welk nummer het gaat.

John en Blauel gingen in 1988 uit elkaar; na de scheiding verklaarde John niet bi- maar homoseksueel te zijn. De opnames vonden eerder dit jaar plaats. De film concentreert zich vooral op de jaren waarin John nog Reginald Kenneth Dwight werd genoemd. Hij ging naar de beroemde Royal Academy of Music, waarna hij uitgroeide tot een hitmachine.

De hoofdrol wordt gespeeld door de Britse acteur Taron Egerton. Andere grote rollen worden gespeeld door Jamie Bell en Bryce Dallas Howard. De film moet in mei 2019 in de bioscopen te zien zijn.

Rocketman wordt gemaakt door Dexter Fletcher, de regisseur die dit najaar de succesvolle Queen-film Bohemian Rhapsody afleverde. De producent is Matthew Vaughn, de man achter de Kingsman-successen, de sprookjesfilm Stardust en de X-Men-film First Class.

Celinde speelde de afgelopen jaren hoofdrollen in grote Britse musicalproducties als The Phantom of the Opera en Les Misérables. In Nederland was ze eerder te zien in onder meer Love Story, Annie, Oliver! en Pinokkio. De komende weken speelt Schoenmaker in Nederland de rol van Assepoester in The Christmas Show.

Bron: NU.nl

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda