Carré brengt voorstelling met lichtkunst in de hoofdrol

31 augustus 2021, 14:11 - Redactie
Carré brengt voorstelling met lichtkunst in de hoofdrol

Op 10 en 11 september is Within Without exclusief te zien in Koninklijk Theater Carré. Deze voorstelling waarin licht centraal staat, werd voor Carré ontwikkeld door kunstenaar Nick Verstand. Na samenwerkingen met artiesten als Björk, Iris van Herpen en Eefje de Visser bundelt Verstand dit keer zijn krachten met Max Cooper (muzikale compositie), Salvador Breed (muziek), BEA1991 (zang), Wes Broersen (interaction designer), Fer Kitzen & koor (zang), Rafaele Andrade (cello) en Sarah Neutkens (piano).

Verstand ontwierp voor de voorstelling meerdere installaties, waaronder als centraal object een zwevende cirkel van licht van 10 meter doorsnee. De futuristische lichtcirkel beschikt aan de binnen- en buitenrand over 8.000 pixels en kan kinetisch in drie dimensies door de ruimte bewegen boven de klassieke piste van Carré. Het is Verstands eerste volledige audiovisuele show.

“Mijn werk wordt getoond in musea en op festivals, concerten en modeshows als onderdeel van een groter geheel. Nu koopt men een ticket voor de voorstelling en heeft de volle aandacht voor lichtkunst als hoofdrolspeler. Het wordt een volwaardige theatervoorstelling waarin we live-elementen als cello, piano, zang en elektronische muziek met lichtkunst verweven.” - Nick Verstand.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda