Cabaret van musicalgezelschap Amsterdam Musical volgende maand naar Amsterdam

25 februari 2016, 11:56 - Redactie
Cabaret van musicalgezelschap Amsterdam Musical volgende maand naar Amsterdam

Musicalklassieker Cabaret komt in maart 2016 naar de Doelenzaal op de Kloveniersburgwal. Musicalgezelschap Amsterdam Musical – met ruim honderd amateurs het grootste musicalgezelschap van Noord-Holland – voert de klassieker tussen 12 en 20 maart acht keer op. Regisseur Bernd Duenk: "Wilkommen, bienvenue, welcome. Wie kent het deuntje niet? Maar wie weet dat dit vrolijke deuntje zich afspeelt in een duistere club in een land dat aan de vooravond staat van de Tweede Wereldoorlog?"

Na de successen van onder meer RENT, Jesus Christ Superstar, Oliver, West Side Story en Blood Brothers voegt Amsterdam Musical nu samen met Stichting Rumoer weer een grote titel toe aan haar repertoire. De voorstelling wordt gespeeld door ervaren en minder ervaren amateurs uit Amsterdam en omstreken. Duenk: "Amateurs maken prachtige voorstellingen. Ons gezelschap werd in 2014 bekroond met maar liefst twee Amateur Musical Awards. Dat zegt niet alleen iets over de kwaliteit van de voorstellingen, maar vooral ook over de gedrevenheid van de cast."

De oorspronkelijke musical, die in 1966 in première ging, werd geschreven door Joe Masteroff, met muziek van John Kander. Cabaret verwierf echter pas bekendheid bij het grote publiek door de verfilming, met Liza Minnelli als Sally Bowles. In Nederland bracht Stage Entertainment de productie voor het eerst op de planken (1989), met grote rollen voor Willem Nijholt en Alexandra van Marken.

In de aankomende productie worden de hoofdrollen afwisselend vertolkt door koppels Rick Pronk (in het dagelijks leven werkzaam als huisarts) en Ziara Bogaers (Public Relations Manager), en Erik Klomp (leraar in het basisonderwijs) en Sharon Dijkstra (promovenda). Duenk: "De Doelenzaal is een intieme zaal, waardoor je als publiek heel dicht op de spelers zit. Hierdoor komen de pure emoties veel meer binnen dan in grote zalen met meer dan duizend stoelen."

De voorstelling gaat over thema's als het kunnen vertrouwen op de liefde, alles moeten geven om te overleven, over succes en de keerzijde ervan. Deze ingrediënten vormen tegen de achtergrond van de rauwe Kit Kat Club, een nachtclub in Berlijn, een ideale mix. Het stuk speelt zich bovendien in de jaren 30 van de vorige eeuw af – wat de personages plaatst tegenover de vraag wat zij van het snel groeiende Nazi-gedachtengoed vinden. "Als je niet tegen bent, dan ben je voor. Op zijn minst een beetje", luidt een van de zinnen uit het script.

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door alle Vrienden van Stichting Rumoer, het VSB Fonds en het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten. Naast Cabaret brengt Amsterdam Musical samen met Stichting Rumoer dit theaterseizoen nog de musicals Annie en Sweet Charity op de planken. Meer informatie en kaartverkoop: www.amsterdammusical.nl

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda