Nog precies één maand tot de Europese première van PIPPIN in Carré

10 februari 2016, 14:12 - Redactie
Nog precies één maand tot de Europese première van PIPPIN in Carré

De originele Amerikaanse cast van de Tony Awards winnende musical PIPPIN is over precies één maand te zien in Carré. De Europese première vindt plaats op donderdag 10 maart.

PIPPIN is een combinatie van acrobatiek, magie, choreografieën van Bob Fosse en muziek van Wicked-componist Stephen Schwartz. De musical vertelt het coming-of-age verhaal van de jonge Pippin die nog niet precies weet hoe hij zijn leven wil gaan leiden. Zeker is wel dat het bijzonder moet zijn. PIPPIN is een visueel sprookje dat vol zit met knipogen naar onze moderne levens en de manier waarop we daar tegenwoordig invulling aan geven.

De hoofdrol wordt gespeeld door Kyle Dean Massey. Hij is één van de grote Broadwaysterren van dit moment en was naast PIPPIN in New York eerder te zien in Next to Normal en in Wicked (als Fiyero). Afgelopen jaar speelde hij in de Netflix-serie Nashville. Carré is vereerd dat hij in Nederland in de rol van Pippin te zien is.

“Ik heb PIPPIN meer dan 400 keer gespeeld en kan niet wachten om te beginnen in Amsterdam,” aldus Kyle Dean. “In Nederland krijgen we een geheel nieuw publiek en dat is ontzettend spannend. En door de manier waarop Carré gebouwd is, lijkt het net of het publiek ons omarmt. Ik verwacht dat het magisch wordt!”

Naast Massey bestaat de cast van PIPPIN uit 26 theater-, film- en tv-acteurs en (ex-Cirque du Soleil) acrobaten waaronder Gabrielle McClinton (Green Day’s American Idiot) als Leading Player. John Rubinstein (Ragtime, Children of a Lesser God (Tony Award)) begon zijn carrière in 1972 in de rol van Pippin. Nu speelt hij de rol van Pippins vader Charles. Hij was ook te zien in talloze films en tv-series zoals 21Grams, Friends en Desperate Housewives.

Adrienne Barbeau (Fiddler on the Roof, Grease) werd in de jaren ’70 een rolmodel door haar rol als gescheiden dochter Carol in de tv-serie Maude (Golden Globe). Ze verleende haar medewerking aan meer dan 450 films, concerten, musicals en toneelstukken en speelt Pippin’s oma Berthe.

Sabrina Harper (The Phantom of the Opera, 42nd Street en Chicago) speelde op Broadway als understudy aanvankelijk alle vier de vrouwelijke hoofdrollen. Tegenwoordig is ze eerste cast Fastrada, de stiefmoeder van Pippin.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Locatie: De Meervaart
Datum: 26-09-2021
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda