Brigitte Nijman verliest mogelijk zangstem door operatiefout

31 januari 2019, 19:35 - Redactie
Brigitte Nijman verliest mogelijk zangstem door operatiefout
Foto: Roy Beusker

Musicalactrice Brigitte Nijman is na een schildklieroperatie haar stem kwijt, er bestaat zelfs een kans dat ze nooit meer zal kunnen zingen.

In een schriftelijke verklaring aan Privé laat Brigitte weten erg te zijn geschrokken van de zeldzame operatiefout. "Ik heb bijna geen geluid. Een nachtmerrie. Ik mis het zingen verschrikkelijk, maar ook het praten, want het is zo stil ineens. Dat realiseer je je pas als je dat niet meer kan. Dit heeft zo'n enorme impact. En natuurlijk, ik ben verder gezond, dus mijn glas is zeker halfvol, maar hiermee omgaan vergt wat van iemand."

Brigitte echtgenoot Robert Vueger vertelt dat zijn vrouw een operatie onderging om een verdikking in de schildklier weg te branden. "Normaal gesproken is de kans dat daarbij iets misgaat slechts 3 procent, dus dat leek prima te doen. Helaas voor Brigitte behoort zij nu bij die kleine groep ongelukkigen. De zenuwen hebben tijdens het branden een flinke 'hersenschudding' gekregen, en dat heeft gevolgen."

Robert laat weten dat er een kans van 20 procent is dat Nijman nooit meer zal kunnen zingen. "We zijn ons rot geschrokken, maar niet alleen wij. De artsen die haar hielpen net zo goed. Dit komt niet vaak voor."

Brigitte was in de afgelopen jaren onder andere te zien in The Full Monty van De Graaf & Cornelissen en in Ciske de Rat van Stage Entertainment.

Bron: NU.nl

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda