Brammetje Baas in actie voor Reumafonds

7 juni 2017, 12:06 - Redactie
Brammetje Baas in actie voor Reumafonds

Het Reumafonds is een samenwerking aangegaan met de theatervoorstelling Brammetje Baas van Theater in School. In de voorstelling van Brammetje Baas is Brammetje een heel druk jongetje. Heel lief, gewoon, nooit saai en ja, dus ook heel beweeglijk. Hij heeft altijd heel veel vragen in zijn hoofd, zijn hersenen zitten nooit stil, en hij zelf daarom ook niet. Brammetje Baas is heel bewegelijk, maar wat als bewegen niet vanzelfsprekend is?

Voor het Reumafonds is de voorstelling daarom aangepast met een verhaallijn die gaat over moeite hebben met bewegen. Net als kinderen met jeugdreuma. Met de voorstelling wil het Reumafonds samen met Theater in School een bijdrage leveren aan méér bewustwording en meer begrip voor kinderen met jeugdreuma op school.

Door Brammetje Baas uit te nodigen op school halen scholen een georganiseerd sport- en cultuurevent naar het schoolgebouw. Het brengt de leerlingen letterlijk in beweging, ze snuiven cultuur op èn dragen bij naar het onderzoek van jeugdreuma.

Ook wordt met de voorstelling een stap gezet in de richting van meer begrip en meer bewustwording voor het gedrag en de positie van kinderen met reuma op basisscholen. Basisscholen kunnen de voorstelling van Brammetje Baas met korting bestellen. Naast de voorstelling ontvangen ze ook een Reumafonds-actiepakket, waarmee een sponsoractie kan worden opgezet.

De voorstelling is in te kopen met het budget dat scholen ter beschikking wordt gesteld voor culturele activiteiten. Scholen die Brammetje Baas uit willen nodigen op school kunnen dat doen via www.theaterinschool.nl. Vermeld daarbij dat de school belangstelling heeft voor de sponsoractie Brammetje Baas & Reumafonds.

Bij het reserveren van een speeldatum ontvangt de school 10% korting en het digitale sponsorpakket (bestaande uit leuke gadgets, een brief aan ouders over de actie, een sponsorlijst, informatie over het Reumafonds om voor te lezen in de klas en een voorbeeldcheque). Het opgehaalde bedrag wordt door de school rechtstreeks gestort bij het Reumafonds.

Brammetje Baas is een leuke theatervoorstelling, gebaseerd op de bekende film van Anna van der Heiden en Tamara Bos, waarin alle vragen die je je als kind bedenkt voorbij komen. Na afloop van deze voorstelling vertelt Brammetje o.a. over zijn bewegelijkheid (ADHD) én dat er kinderen zijn die niet makkelijk kunnen bewegen. En gaat daarover in gesprek met de kinderen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda