Brabants Muziek-Theater brengt volgend jaar de musical The Visit

31 augustus 2019, 10:27 - Redactie
Brabants Muziek-Theater brengt volgend jaar de musical The Visit

In het najaar van 2020 brengt Het Brabants Muziek-Theater de musical The Visit op het toneel. Het gezelschap is hiermee wereldwijd het eerste amateurgezelschap dat een samenwerking aangaat met Vereinigte Bühnen Wien (bekend van musicaltitels als ‘Mozart’, ‘Tanz der Vampire’, ‘Rebecca’ en ‘Elisabeth’).

De failliete Zwitserse stad Güllen leeft toe naar een buitengewone gebeurtenis: het bezoek van Claire Zachanassian. Claire groeide ooit op in Güllen en is nu multimiljardair en de rijkste vrouw ter wereld. Haar jeugd bracht Claire door in Güllen en de inwoners hopen op directe financiële steun van hun oude stadsgenoot, die bekend staat om haar vele genereuze liefdadigheidsactiviteiten. Ze bereiden zich daarom uitgebreid voor om de meest beroemde burger van de stad te verwelkomen. Alfred Jil, een plaatselijke winkelier die het ook moeilijk heeft, hoopt dat hij zijn oude vriendin en jeugdliefde kan overtuigen van de noodzaak om Güllen te hulp te komen. Iedereen vestigt dan ook zijn hoop op Alfred. Maar het bezoek van Claire pakt anders uit. Gedreven door oude wraakgevoelens jegens Alfred, die haar ooit zwanger maakte en daarna in de steek liet, biedt Claire de burgers van Güllen hoop. Een donatie van 2 miljard euro in ruil voor een rechtszaak waarbij Alfred ter dood wordt veroordeeld voor zijn oude misdaden...

Het auditietraject voor deze nieuwe productie is inmiddels begonnen. Voor een aantal specifieke rollen wordt op dit moment nog gezocht naar mannen van middelbare leeftijd met een klassiek stemgeluid. Audities vinden plaats op zaterdag 28 september.

Voor het live-orkest van The Visit wordt er daarnaast nog gezocht naar 24 ervaren muzikanten. Aanmelden kan voor het samenspeelmoment op zondag 29 september.

Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Efteling Musical
Locatie: Munttheater
Datum: 10-12-2023
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda