Bos Theaterproducties verwerft theaterrechten Hendrik Groen

23 december 2016, 13:36 - Redactie
Bos Theaterproducties verwerft theaterrechten Hendrik Groen

Bos Theaterproducties brengt het boek Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen in het theater. Het stuk is in seizoen 2017/2018 in de theaters te zien. Regisseur Gijs de Lange heeft een verrassend concept voor ogen: jonge acteurs zullen de bejaarde Hendrik Groen en zijn medebewoners vertolken. Daarnaast spelen in iedere stad ook bewoners van een plaatselijk bejaardentehuis een belangrijke rol in de voorstelling.

Gijs de Lange: "Als ik dit alleen maar met oude acteurs ga doen dan krijg ik een realisme dat niet komisch werkt. Het zal een spannende zoektocht worden, maar ik weet uit ervaring dat het kan slagen en dat je dan op het puntje van je stoel gaat zitten. Je gaat meegenomen worden in hun wereld."

Het boek Pogingen iets van het leven te maken won recent de NS Publieksprijs. In het boek vertelt de 83-jarige Hendrik Groen over zijn belevenissen in een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord. Het is met recht een bestseller te noemen, waarvan de vertaalrechten al aan meer dan 30 landen zijn verkocht.

Inge Bos: "Toen ik het boek las wist ik meteen dat ik het verhaal op de planken wilde brengen. De verhalen van Hendrik Groen zijn ontroerend en meesterlijk grappig, maar hebben ook een maatschappelijk thema. Het gaat over ouder worden, over hoe mensen zich aan elkaar vastklampen en zien hoe een naaste sneller aftakelt dan zijzelf."

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda