Blood Brothers van InTeam Producties boost jong talent

2 september 2018, 14:37 - Redactie
Blood Brothers van InTeam Producties boost jong talent

Vanaf aankomende vrijdag is de musical Blood Brothers opnieuw te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Na een succesvolle eerste run in april wordt de musical in twee weken tijd 7 keer opgevoerd.

Buiten een paar wissels in het ensemble, is de hoofdcast ongewijzigd gebleven. Eén van de doelstellingen van InTeam Producties is om jong musicaltalent een podium te geven en ze zichtbaar te maken voor andere professionele producenten.

  • Zo staat Emelien Raats, die de rol van Linda vertolkt, vanaf oktober in Speed The Plow van Mémoire Perdu in theater Het Klokhuis. Ze acteert aan de zijde van Hans Ligtvoet en Wim Danckaert.
  • Jeroen Logghe, tweelingbroer Mickey, vertolkt in oktober een rol in de eerste productie van ’T Groen Gras: ‘LOL Leven Over Leven’, en staat hij in december in de Kerstmusical van Music Hall Scrooge. Samen met zijn andere Blood Brothers tweelingbroer Jervin Weckx speelde hij afgelopen zomer mee in de musical Sunset Boulevard, in een (Franstalige) productie van Festival Bruxellons, waarin AnneMie Gils de hoofdrol vertolkte.
  • Jervin Weckx breidt zijn Franstalige avontuur uit want hij staat binnenkort in de rol van de zoon in de musical Next To Normal van Tobiarts Productions. Daarnaast kan je hem opnieuw bewonderen in de reprise van Best Of Musicals van Music Hall.
  • Elias Bosmans, (afgestudeerd van het Antwerpse Conservatorium) die in Blood Brothers o.a. Mijnheer De Leeuw speelde, vormt met hoofdrolspeelster Liesbeth Roose een koppel in de voorstelling Romeo & Julia, van Theater van A tot Z.
  • Liesbeth Roose, geprezen voor haar doorleefde vertolking van Mevrouw Janssens, is net begonnen met de repetities van Studio 100 40-45, waarin ze understudy is van hoofdrolspeelsters Clara Cleymans en Nathalie Meskens, voor de rol van het joodse meisje Sarah.

Daarmee onderschrijft InTeam Producties haar taak van talentontwikkeling en promotie van jong musical talent. De 13-koppige cast is een mix van jonge musicalartiesten, conservatoriumstudenten en getalenteerde amateurs. InTeam Producties brengt de musical Blood Brothers in een vernieuwend concept met een cast van recent afgestudeerde acteurs en getalenteerde amateurs, begeleid door een 6-koppig orkest.

Blood Brothers vertelt het verhaal van een tweeling die kort na de geboorte gescheiden wordt. Mevrouw Janssens, een alleenstaande moeder die maar net het hoofd boven water kan houden, besluit één van haar zonen af te staan aan de kinderloze mevrouw De Leeuw. De afspraak wordt gemaakt dat de tweelingbroers nooit van elkaars bestaan zullen afweten: Mickey groeit op in het arbeidersgezin Janssens en zijn tweelingbroer Edward in het welgestelde gezin De Leeuw. Het is een speling van het lot dat bepaalde welke rol elk van de broers gingen spelen. Dat onafwendbare lot leidt het verhaal naar een dramatische afloop.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda