Berrie Wierenga met een eigen première in musical de Tocht

21 november 2023, 07:07 - Redactie
Berrie Wierenga met een eigen première in musical de Tocht
Foto: Musicalweb

Afgelopen zaterdag beleefde actrice Berrie Wierenga haar premiere in musical De Tocht in het Friso Theater in Leeuwarden. Betrie, oorspronkelijk afkomstig uit Friesland, is alternate voor de hoofdrol van Annet die normaal door Nandi van Beurden wordt gespeeld.

"‘Onderdeel uit maken van zo’n geweldige voorstelling, was nog iets dat op mijn wensenlijstje stond" liet Bertrie al eerder weten. Ze maakt met deze rol haar debuut in een musical en kreeg dus meteen een prominente rol, maar ze deed het geweldig. Haar stem is prachtig en haar acteerprestaties waren indrukwekkend, waardoor er diverse momenten ontstonden die kippenvel bezorgde.

Betrie kreeg overigens wel eerder de kans om in een musical te spelen maar moest toen kiezen tussen de productie en een rol in Goede Tijden Slechte Tijden. De keus is toen gevallen op de rol van Shanti in GTST, een rol die ze nu combineert met de rol van Annet in de De Tocht.

De hoofdcast van De Tocht bestaat naast Betrie en Nandi verder uit Wolter Weulink, Theo Martijn Wever, Boy Ooteman, Jolijn Henneman, Thijs Meester en Maike Boerdam. De Tocht ging op zondag 1 oktober in première in Leeuwarden.

Première
1 oktober 2023
Dernière
30 juni 2024
Meer over De TochtAnder nieuws over De Tocht
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda