Beatrix Theater Utrecht eert Mies Bouwman met eigen foyer

13 februari 2019, 15:17 - Redactie
Beatrix Theater Utrecht eert Mies Bouwman met eigen foyer

Op 9 maart aanstaande eert het Beatrix Theater de vorig jaar overleden televisielegende Mies Bouwman. De grootste foyer van het Beatrix Theater krijgt de naam ‘Mies Bouwman Foyer’ en daarnaast wordt er een portret onthult, de onthulling zal gedaan worden door presentator Robert ten Brink. Het theater was in de jaren zeventig de plek waar Mies Bouwman haar spelshow Eén van de Acht opnam.

Albert Verlinde, directeur Stage Entertainment Nederland en daarmee eindverantwoordelijk voor het Beatrix Theater: "We hebben ontzettend veel te danken aan Mies Bouwman, op 26 februari aanstaande is het alweer één jaar geleden dat wij afscheid van haar hebben moeten nemen. Een mooi moment om haar te eren. In bijzijn van leden van haar familie en leden van het team van Eén van de Acht gaan wij op 9 maart de Mies Bouwman Foyer officieel openen."

Albert Arp, algemeen directeur van de Jaarbeurs: "Een prachtig stukje geschiedenis van het Beatrix Theater, ik vind het mooi dat wij op deze manier een eerbetoon kunnen brengen aan icoon Mies Bouwman."

In 1970 werd het Beatrixgebouw geopend, een grote zaal voor 1100 personen. Van de jaren ’70 tot ongeveer de eeuwwisseling werd de naam Jaarbeurs Congrescentrum gebruikt voor het gebouw en de inpandige zaal. In 1998 en 1999 werd het Beatrixgebouw ingrijpend verbouwd en werd in 1999 als het Beatrix Theater geopend door Joop van den Ende. Chicago was de eerste musical die opgevoerd werd. Daarna volgden musicals als Saturday Night Fever, The Wiz, Dirty Dancing, Joseph, We Will Rock You, Miss Saigon, The Little Mermaid, Jersey Boys, Moeder, Ik Wil Bij De Revue, The Bodyguard en On Your Feet!.

Op dit moment is Mamma Mia! te zien in het Beatrix Theater.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda