Barrie Stevens lanceert opleiding Broadway Talents

3 november 2017, 10:21 - Redactie
Placeholder image

Barrie Stevens lanceert in samenwerking met RTL Talent Academy de opleiding Broadway Talents voor gemotiveerde, talentvolle jongeren met ambities op het gebied van musicaltheater. "Het heeft even geduurd, maar ik ben terug! Het is meer dan bijzonder dat ik deze kans nu krijg; een eigen academie is altijd mijn grootste wens geweest.” zo zegt Barry Stevens.

Na zijn carrière als danser, acteur, choreograaf en regisseur van vele televisieshows en musicals was Barrie Stevens grootste droom een eigen academie om jonge talenten zeer professioneel op te leiden. "Ik had eerder mijn eigen dansschool Dance Unlimited, waar ik tot mijn spijt na vijf jaar mee moest stoppen. Daarna was ik tien jaar lang artistiek directeur van de musicalopleiding van Fontys Hogescholen in Tilburg. Ik vind het geweldig om met jonge mensen te werken, hen te begeleiden in hun ontwikkeling en de jeugd de kans te geven talenten te ontwikkelen en ambities waar te maken."

Met de lancering van Broadway Talents ziet Stevens die lang gekoesterde wens in vervulling gaan en kan hij als coach, trainer en artistiek leider zijn ongekende ervaring en professionaliteit inzetten om ambitieuze jongeren doelgericht op te leiden. "Een geweldige stap. Voor mij om mijn droom waar te maken en als verdieping en aanvulling op het aanbod dat er bij de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy al is." Bijzonder enthousiast is Stevens over de locatie: "We hebben een droom van een plek gevonden bij het MBO College Zuid van het ROC van Amsterdam. We kunnen daar over twee schitterende studio’s beschikken. In MBO College Zuid zitten vooral veel creatieve opleidingen op het gebied van dans, theater en muziek. De sfeer en de faciliteiten zijn er fantastisch."

De opleiding biedt een wekelijks lesprogramma op zaterdag met zang, dans en drama. Vanaf februari is er al de Broadway Talents PreView, vooruitlopend op de start september 2018. Dé uitgelezen kans voor leerlingen om kennis te maken met de opleiding en zich te verzekeren van een plekje in de eerste lichting. Er zijn slechts twee klassen (10 t/m 14 en 15 t/m 18 jaar) met elk maximaal 15 leerlingen. De audities voor de lessen van februari tot eind juni zijn 25 november in het ROC van Amsterdam.

Voor het vakgebied is de lancering van Broadway Talents een belangrijke ontwikkeling. Stevens: "Het is een verrijking van het aanbod. Het lesprogramma is doelgericht en geeft jongeren het enthousiasme en de spirit om het vak in te gaan en hun eigen talenten te ontdekken. Bedoeling is op termijn uit te breiden naar een volledige musical academie." Directeur André Pouwer van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy: "Wij dagen jongeren al vijf jaar lang uit zichzelf optimaal te ontwikkelen, ook op het gebied van persoonlijke en sociale vaardigheden zoals zelfvertrouwen, samenwerken en doorzetten. Nu bieden wij iets extra’s: een gedisciplineerde en vakbekwame omgeving voor jonge talenten die willen uitgroeien tot professionele performers."

Stevens neemt zijn Engelse achtergrond mee als artistiek directeur van Broadway Talents. In Nederland is musical geen way of life, zoals in Engeland, zegt hij en daar brengt hij graag verandering in. "In Londen draait nu de musical Matilda op een cast van bijna uitsluitend kinderen. In alle opzichten zo briljant. Die ontzettende passie en liefde voor het vak die je daar ziet, breng ik graag over op de jeugd in Nederland."

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda