Barrie Stevens bouwt door aan opleiding Broadway Talents

20 december 2018, 10:08 - Redactie
Barrie Stevens bouwt door aan opleiding Broadway Talents
Andy Doornhein

"We zijn goed bezig en we gaan door!" Barrie Stevens werkt verder in samenwerking met RTL Talent Academy de klassen Broadway Talents voor gemotiveerde, talentvolle jongeren met ambities op het gebied van musicaltheater. "Nu we het tweede jaar in gaan weten we dat er be-hoefte is aan een dergelijke opzet."

Na zijn carrière als danser, acteur, choreograaf en regisseur van vele televisieshows en musicals is Barrie Stevens steeds bezig geweest om jonge talenten zeer professioneel op te leiden. "Ik had eer-der mijn eigen dansschool Dance Unlimited, waar ik tot mijn spijt na vijf jaar mee moest stoppen. Daarna was ik tien jaar lang artistiek directeur van de musicalopleiding van Fontys Hogescholen in Tilburg. Ik vind het altijd weer geweldig om met jonge mensen te werken, hen te begeleiden in hun ontwikkeling en de jeugd de kans te geven talenten te ontwikkelen en ambities waar te maken."

Met de lancering van Broadway Talents zag Stevens die lang gekoesterde wens in vervulling gaan en kan hij als coach, trainer en artistiek leider zijn ongekende ervaring en professionaliteit inzetten om ambitieuze jongeren doelgericht op te leiden. "Een geweldige stap. Aan mij nu de taak om vorm te geven aan de verdieping en de aanvulling op het aanbod dat er bij de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy al is." Bijzonder enthousiast is Stevens over de locatie: "We hebben een prachtige plek gevonden bij de TST studio’s in Amsterdam. We kunnen daar over twee schitterende studio’s beschikken. De sfeer en de faciliteiten zijn er fantastisch."

De opleiding biedt een wekelijks 7 uur durend lesprogramma op zaterdag met zang, dans en drama. Er zijn slechts twee klassen (10 t/m 14 en 15 t/m 18 jaar) met elk maximaal 15 leerlingen. De audities voor de lessen van februari tot eind juni zijn in januari a.s. in Amsterdam.

Voor het vakgebied is de lancering van Broadway Talents een belangrijke ontwikkeling. Stevens: "Het is een verrijking van het aanbod. Het lesprogramma is doelgericht en geeft jongeren het enthousiasme en de spirit om het vak in te gaan en hun eigen talenten te ontdekken. Bedoeling is op termijn uit te breiden naar een volledige musical academie." Directeur André Pouwer van de Telekids Musical-school en RTL Talent Academy: "Wij dagen jongeren al vijf jaar lang uit zichzelf optimaal te ontwikkelen, ook op het gebied van persoonlijke en sociale vaardigheden zoals zelfvertrouwen, samenwerken en doorzetten. Nu bieden wij iets extra’s: een gedisciplineerde en vakbekwame omgeving voor jonge talenten die willen uitgroeien tot professionele performers."

Stevens neemt zijn Engelse achtergrond mee als artistiek directeur van Broadway Talents. In Neder-land is musical geen way of live, zoals in Engeland, zegt hij en daar brengt hij graag verandering in. "In Londen draait nu de musical Matilda op een cast van bijna uitsluitend kinderen. In alle opzichten zo briljant. Die ontzettende passie en liefde voor het vak die je daar ziet, breng ik graag over op de jeugd in Nederland."

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda