Ballet van Staatsopera van Tatarstan trapt 25e seizoen af met Zwanenmeer

1 december 2018, 15:44 - Redactie
Ballet van Staatsopera van Tatarstan trapt 25e seizoen af met Zwanenmeer

Sinds 1994 is het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan niet meer weg te denken uit de Nederlandse theaters.

Ook dit jaar staan ze er weer met, in dicht bij het origineel gebleven opvoeringen, de drie grote klassieke balletten van Tsjaikovksi; Het Zwanenmeer, De Notenkraker en The Sleeping Beauty. Deze balletten worden al jaren uitbundig geroemd. Het belooft weer een magische belevenis te worden voor jong en oud.

De drie verschillende voorstellingen brengen op hun eigen manier de meest sprookjesachtige uitvoeringen. Het Zwanenmeer is een van de meest uitgevoerde balletten ter wereld en veel van deze uitvoeringen sluiten nog heel nauw aan bij het origineel.

Bij De Notenkraker brengt het gezelschap virtuoze danspartijen, een schitterend Corps De Ballet, honderden kostuums en fraaie decors om de legendarische choreografie van Marius Petipa en Lev Ivanov recht te doen.

The Sleeping Beauty wordt beschouwd als een van de hoogtepunten van het klassieke-romantische balletgenre. Componist Tsjaikovski en choreograaf Petipa waren in topvorm toen ze dit ballet creëerden. De uitvoering is groots, romantisch en indrukwekkend.

Vanaf 12 december zijn Het Zwanenmeer, De Notenkraker en The Sleep Beauty te zien in verschillende Nederlandse theaters.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda