Audities: The Visit van Het Brabants Muziek-Theater

16 mei 2019, 12:37 - Redactie
Audities: The Visit van Het Brabants Muziek-Theater

Na recente successen met Titanic en 3 Musketiers brengt Het Brabants Muziek-Theater in het najaar van 2020 opnieuw een musicalspektakel naar de Brabantse theaters. Het gezelschap heeft de exclusieve rechten verkregen om voor het eerst de musical The Visit naar Nederland te brengen. Daarmee is Het Brabants Muziek-Theater wereldwijd het eerste amateurgezelschap dat een samenwerking aangaat met Vereinigte Bühnen Wien, dat wereldberoemde musicaltitels als Mozart, Tanz der Vampire, Rebekka en Elisabeth in haar portfolio heeft.

Gebaseerd op het boek Het bezoek van de oude dame van Friedrich Dürrenmatt, vertelt The Visit het bloedstollende verhaal rondom de steenrijke Claire Zachanassian en haar jeugdliefde Alfred.

De failliete Zwitserse stad Güllen leeft toe naar een buitengewone gebeurtenis: het bezoek van Claire Zachanassian. Claire groeide ooit op in Güllen en is nu multimiljardair en de rijkste vrouw ter wereld. Haar jeugd bracht Claire door in Güllen en de inwoners hopen op directe financiële steun van hun oude stadsgenoot, die bekend staat om haar vele genereuze liefdadigheidsactiviteiten. Ze bereiden zich daarom uitgebreid voor om de meest beroemde burger van de stad te verwelkomen.

Alfred Jil, een plaatselijke winkelier die het ook moeilijk heeft, hoopt dat hij zijn oude vriendin en jeugdliefde kan overtuigen van de noodzaak om Güllen te hulp te komen. Iedereen vestigt dan ook zijn hoop op Alfred.

Maar het bezoek van Claire pakt anders uit. Gedreven door oude wraakgevoelens jegens Alfred, die haar ooit zwanger maakte en daarna in de steek liet, biedt Claire de burgers van Güllen hoop. Een donatie van 2 miljard Euro in ruil voor een rechtszaak waarbij Alfred ter dood wordt veroordeeld voor zijn oude misdaden…

The Visit werd voor het eerst in het theater gespeeld in 2014. Pia Douwes vertolkte de hoofdrol. Het Brabants Muziek-Theater brengt de Nederlandse Première in het najaar van 2020 met Nederlandse teksten van onze regisseur André van Hest.

Audities worden gehouden op woensdag 12 en woensdag 26 juni van 17:00 uur - 23:00 uur. Inschrijven voor de audities kan via de website van Het Brabants Muziek-Theater, waarop ook verdere informatie over de productie is terug te vinden: www.brabantsmuziektheater.nl.

Wekelijkse woensdagavondrepetities starten na de zomer, de tournee langs diverse Brabantse theaters volgt in oktober en november van 2020.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda