Audities: Sweeney Todd van Theater de Leeuw Producties

31 augustus 2021, 18:08 - Redactie
Audities: Sweeney Todd van Theater de Leeuw Producties

In 2022 brengt Theater de Leeuw Producties de musical-thriller Sweeney Todd. Dit najaar zijn de audities en in januari 2022 beginnen de repetities.

Een van de meest duistere musicals ooit geschreven, Sweeney Todd, is een unheimisch verhaal over de barbier Benjamin Barker. Onder de schuilnaam Sweeney Todd keert hij, na een onterechte gevangenschap in Australië van 15 jaar, terug naar Londen om wraak te nemen op de corrupte rechter die zijn leven heeft geruïneerd. Van zijn oude huurbazin Mrs. Lovett krijgt hij zijn oude werkplek weer terug boven haar Vleespasteienwinkel. Zij vertelt Sweeney dat zijn echtgenote zichzelf van het leven heeft beroofd. Ontroostbaar door dit nieuws zweert hij wraak, niet alleen op de rechter, maar op de mensheid. Zijn oude beroep, zijn 'zilveren vrienden' en de vleespasteien winkel van mrs. Lovett bieden hem de perfecte oplossing.

Acteurs en actrices met een goede zangstem kunnen zich aanmelden voor de audities. De audities vinden plaats op 25 en 26 september. De repetities beginnen in januari 2022, maar van de cast wordt verwacht dat ze zelfstandig de partijen al in hebben gestudeerd. De repetities vinden plaats op de donderdagavond (Afwisselend per week wie er aanwezig moet zijn) en 1 weekend in de maand. Er wordt dus een grote tijdinvestering gevraagd van de spelers. Bijdrage voor het meespelen is €400. De voorstelling week is in week 44 2022.

De muzikale leiding is in handen van Richard FitzHugh, de regie is in handen van Samantha Janssen.

Aanmelden voor de audities kan door te mailen naar producties@theaterdeleeuw.nl.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Je Anne
Datum: 26-02-2024
Tijd: 20:00 uur
Volledige agenda