Audities: Sidera Theaterproducties zoekt dansers voor Bring It On

19 juni 2019, 13:19 - Redactie
Audities: Sidera Theaterproducties zoekt dansers voor Bring It On

In seizoen 2019-2020 werkt Sidera Theaterproducties aan een nieuwe voorstelling: Bring It On, een cheerleadermusical die voor het eerst in Nederland te zien zal zijn.

Campbell heeft alles wat haar hartje begeert: ze is captain van haar cheerleading squad, heeft een geweldig vriendje en heeft veel vriendinnen. Al haar dromen lijken uit te komen als ze haar squad klaarstoomt voor de Nationals. Tot ze in de zomervakantie een brief krijgt dat ze overgeplaatst wordt naar een andere school… Zonder cheerleading squad! Dan maakt ze ook nog eens een verkeerde indruk bij de leidster van de hip hop crew van Jackson, Daniëlle. En komt ze er achter dat haar overplaatsing wel heel toevallig was, aangezien haar buurmeisje Eva niet overgeplaatst is. Campbell krijgt langzaam in de gaten dat er iets niet pluis is en gaat op onderzoek uit.

Om het stuk goed uit te voeren, zoekt Sidera Theaterproducties naast acteurs voor de cast, ook dansers voor een speciale dansgroep. De dansgroep staat onder leiding van Liselotte Kusters-Gijsen en Lindsay Fransen. Als lid van de dansgroep ondersteun je de cast tijdens de choreografieën. Je krijgt stunts aangeleerd en krijgt les in cheerleading en hiphop. Danservaring een vereiste om auditie te mogen doen.

Het stuk is met muziek van Tom Kitt en Lin-Manuel Miranda die tevens ook de liedteksten schreef. Lin-Manuel Mirande staat bekend om de hiphopnummers die hij schrijft voor musicals. Dat betekent dat er in Bring It On regelmatig gerapt wordt en de nodige dancebreaks niet zullen ontbreken. De teksten zijn geschreven door Jeff Whitty. De Nederlandse vertaling zal verzorgd worden door Bas van Gestel en Eileen Bosch.

Sidera Theaterproducties is een stichting voor jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar. Elk jaar werkt Sidera aan een musical, waarin de cast actief meehelpt aan het stuk. Naast het repeteren helpt iedereen met kleding en rekwisieten verzamelen, decor ontwerpen en bouwen en activiteiten organiseren voor de teambuilding. Na de successen van Aida, Legally Blonde, Spring Awakening, Urinetown, Rent en Carrie is komend jaar Bring It On aan de beurt.

Wil jij graag meedoen met Bring It On? Meld je dan aan via de website: sideratheaterproducties.nl. Hier vind je meer informatie over de nieuwe productie, de dansgroep en Sidera Theaterproducties zelf. Verder ben je van harte uitgenodigd op de informatieavond op 5 juli in Klup77 te Venlo.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda