Audities: RENT van Theater de Leeuw producties

20 september 2018, 14:24 - Redactie
Audities: RENT van Theater de Leeuw producties

Op 18 november organiseert Theater de Leeuw producties audities voor de musical RENT. Kom je door deze eerste ronde dan is de callback op 1 december in Theater de Leeuw Arnhem. Theater de Leeuw producties is een nieuw productiehuis dat zich richt op het ontwikkelen van nieuw talent en stimuleren van bestaand talent.

Het productiehuis wil graag kleine musical producties ten tonele brengen en gestart wordt met de musical RENT. De regie voor deze productie is in handen van Marleen van der Loo.

RENT is een Amerikaanse rockmusical, gecreëerd door Jonathan Larson. De musical gaat over een groep jonge kunstenaars in New York die te maken krijgen met aids, geaardheid en financiële problemen.

Gezocht worden spelers tussen de 18 en 40 jaar oud met enige ervaring in zang, dans en spel, je moet bijvoorbeeld in staat zijn zelf de basis van de muziek en teksten in te studeren.

Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen aan deze productie? Stuur dan een mail naar audities@theaterdeleeuw.nl met daarin je: CV, showreel (Niet verplicht), stemsoort en motivatie om mee te doen aan deze productie

Gezocht worden spelers voor de volgende rollen: Mimi, Roger, Angel, Collins en Benny. Naast de hoofdrollen is er plek voor 7 ensemble leden die verschillende kleine/bijrollen in zullen gaan vullen. Er is plaats voor 4 mannen en 3 vrouwen.

Voor de auditie van 18 november houd je rekening met het volgende:

  • Je bereidt een eigen liedje voor. Houdt bij het uitzoeken van je nummer rekening met de eventuele rol waar je voor komt auditeren. Kom je bijvoorbeeld voor Roger, zorg dan dat je ook een liedje van hem instudeert. Kies je voor een nummer buiten het RENT repertoire zorg dan dat er een midifile beschikbaar is waarbij je mee kunt zingen en zoek het in het de style van de musical RENT.
  • Trek sportieve kleding aan want een dansronde is ook onderdeel van de auditie.
  • Een onderbouwing voor je auditie, kom je voor een rol of voor ensemble?
  • De tijd waarop je verwacht wordt krijg je in de week voor de auditie toegestuurd.

De voorstellingen worden gespeeld op 13, 14, 15, en 16 november in Theater de Leeuw Arnhem. Het repetitieproces zal in januari starten en zich vooral in de weekenden concentreren. Inschrijven voor de audities kan tot 9 november.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda