Audities: RENT van Deep Bridge

28 juli 2021, 18:43 - Redactie
Audities: RENT van Deep Bridge

Producent Deep Bridge zal dit najaar een volledige nieuwe eigen versie gaan brengen van de rockmusical RENT. In deze rockmusical van Jonathan Larson volgen we een jaar lang een creatieve vriendengroep die worstelt om hun dromen na te jagen in een tijd van grote sociale en politieke onrust. De omstandigheden waarin ze dat proberen, weinig geld, druggebruik, een nieuw virus dat veel levens neemt, daagt de groep fysiek en mentaal uit. Met een positieve instelling zien ze hun problemen onder ogen en komen er achter wat echt belangrijk voor hen is.

Deep Bridge is op zoek naar jong talent waarbij alle etnische achtergronden en alle genders welkom zijn. Gevraagd wordt volledige beschikbaarheid vanaf midden september 2021 tot en met midden november 2021, en van midden maart 2022 tot en met eind april 2022.

Mark Cohen

Speelleeftijd: begin tot eind 20
Stemtype: Tenor
Karakter: Mark is een filmmaker die het verhaal vertelt terwijl hij het leven van zijn vrienden portretteert. Hij is een beetje nerdy en kan het leven beter aan door het te bekijken door zijn lens in plaats van er vol in te staan.

Zeer sterke zanger en speler, die ook een tango danst met Joanne.

Roger Davis

Speelleeftijd: eind 20 tot begin 30
Stemtype: Rock Tenor
Karakter: Roger was ooit een succesvolle muzikant, maar worstelt met zichzelf sinds de dood van zijn vriendin. Hij is besmet met HIV/Aids en wil nog een laatste glorieuze song schrijven voor hij sterft. Hoewel hij depressief overkomt, kan hij heel expressief en gepassioneerd uit de hoek komen. Hij krijgt iets met Mimi.

Sterke speler met een vlammend rockgeluid. Gitaar kunnen spelen is vereist.

Mimi Marquez

Speelleeftijd: begin 20
Stemtype: Mezzo
Karakter: Mimi werkt in een stripclub en is verslaafd aan heroïne. Ook zij heeft HIV/Aids maar blijft optimistisch. Ze is erg sexy, iedereen heeft haar graag, maar ze heeft ook donkere geheimen. Toch blijft ze onbevangen naar de wereld kijken en probeert iets van elke dag te maken.

Sterke zangeres, danseres en actrice. Moet de zware thema’s die bij Mimi aan bod komen, kunnen spelen met een jeugdige openheid.

Benny Coffin III

Speelleeftijd: tussen 20 en 30
Stemtype: Tenor
Karakter: Benny is de voormalige huisgenoot van Mark en Roger, maar trouwde met een rijk meisje en is nu hun huisbaas. Roger en Mark vinden hem een yuppie sell-out, en hoewel Benny doorheen het stuk inderdaad nogal bevangen lijkt door deze levensstijl, beseft hij uiteindelijk dat zijn vrienden belangrijker zijn dan wat geld kan kopen.

Goeie speler en zanger.

Maureen Johnson

Speelleeftijd: tussen 20 en 30
Stemtype: Belt
Karakter: Maureen is een biseksuele performer en Marks ex-vriendin. Ze verliet hem om bij haar nieuwe vriendin, Joanne, te zijn. Ze is sexy, flirterig en heel grappig. Ze heeft een duidelijke mening en vecht waarvoor ze in gelooft.

Zeer sterke zangeres en speler. Moet comfortabel zijn met fysieke intimiteit.

Joanne Jefferson

Speelleeftijd: tussen 20 en 30
Stemtype: Belt
Karakter: Joanne is een advocaat en activiste. Ze probeert om niet jaloers te zijn op Maureens flirterige gedrag met anderen. Ze komt uit een goeie familie en is erg geëngageerd om mensen te ondersteunen die het minder goed hebben.

Sterke actrice en zangeres. Moet comfortabel zijn met fysieke intimiteit. Danst ook de tango met Mark.

Tom Collins

Speelleeftijd: eind 20 tot eind 30
Stemtype: Bariton
Karakter: Tom is een homoseksuele ICT’er en docent. Hij en zijn vriend Angel hebben allebei HIV/Aids, maar besluiten om hun relatie met weinig toekomst toch een kans te geven. Hun liefde voor elkaar is het hart van de voorstelling, en een lichtend voorbeeld voor de anderen. Ze tonen hoe je echt kan leven en liefhebben zonder angsten.

Zeer sterke zanger en speler die zijn liefde en affectie voor Angel waarachtig portretteert.

Anger Schunard

Speelleeftijd: begin 20
Stemtype: Tenor-Falset
Karakter: Angel is een jonge dragqueen en percussionist. Hij ontmoet Tom in het stuk, wordt verliefd op hem, en zal sterven in het tweede deel. Angel is het meest genereuze personage van de groep. Ook al is hij besmet, toch leeft hij het leven ten volle.

Zeer sterke speler, zanger en danser. Moet voeling hebben met Dragqueenpersona en kunnen dansen op hakken. Percussie-skills zijn ook vereist.

Ensemble

Speelleeftijd: tussen 20 en 60 jaar
Verschillende leeftijden, stemmen, etniciteiten met een zeer sterke triple threat voor diverse rollen in het ensemble.

Herken je jezelf in één van deze personages? Schrijf je in voor de auditie via dit formulier ten laatste op 1 augustus. Eerste selectie gebeurt op basis van CV en ervaring. Heb je nog niet eerder voor Deep Bridge geauditeerd dan stuur ook een filmpje mee waarin je een nummer naar keuze zingt.

De audities vinden plaats op 9 en 10 augustus, in de studio’s van Deep Bridge, Terbekehofdreef 43 in Wilrijk. Als je bent uitgenodigd volgt op 2 augustus een concrete mail met je tijdslot en het materiaal per rol.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda