Audities: Plzier Entertainment komt met Footloose en Next to Normal

29 januari 2023, 15:08 - Redactie
Audities: Plzier Entertainment komt met Footloose en Next to Normal

Plzier Entertainment komt in theaterseizoen 2023-2024 met Next tot Normal (maart 2024 – Polanentheater Amsterdam) en Footloose (juli 2024 – De Vorstin Hilversum). Heb je altijd al willen spelen in deze musicals, voor beide producties organiseert de Plzier Entertainment audities.

Next to Normal is een Amerikaanse rock-musical dat het verhaal vertelt van een op het eerste gezicht doodnormale vrouw, echtgenote en moeder. Maar schijn bedriegt… Wonend in een alledaagse wijk, lijken Dan en Diana het allemaal voor elkaar te hebben. Huisje, tuintje en ook kinderen: Gabe en Natalie. Het duurt niet lang voor de eerste barstjes in dit mooie gezin verschijnen. De Goodmans gaan namelijk gebukt onder de mentale toestand van Diana, die vecht met een pijnlijke en ingrijpende gebeurtenis uit het verleden en de impact daarvan op haar gezin. Een krachtig, indrukwekkend en bovenal mooi portret van een familie die probeert om te gaan met een pijnlijke situatie die niet ‘normaal’ is, maar wel begrijpelijk.

Footloose is het verhaal van Ren McCormack die, nadat zijn vader er vandoor is gegaan, samen met zijn moeder noodgedwongen moet verhuizen; van de wereldstad Chicago naar het kleine dorp Bomont. Ren bereidt zich voor op allerlei aanpassingen aan zijn nieuwe school. Waar hij niet op voorbereid is, is de strenge lokale wetgeving, waaronder een verbod op dansen. Ren kan maar niet wennen aan deze regels die de dominee van het dorp bepaald heeft. Deze regels heeft de dominee gemaakt nadat zijn enige zoon is omgekomen, na een avondje stappen, bij een auto-ongeluk. Zo mag je totaal geen plezier hebben in het dorp, dit tot ongenoegen van de jeugd. Ren ontmoet al snel de mooie, vrijgevochten dochter van de dominee Ariel. Ariel, die eigenlijk haar vader niet wil afvallen, wil maar één ding: vrij zijn en plezier maken. Al snel weten Ren en Ariel de rest van de school te overtuigen, maar hoe ga je de dominee overtuigen? Zal het Ren lukken om de wet te veranderen, zodat er vrij gedanst mag worden tijdens het schoolfeest?

De audities voor beide musicals zijn inmiddels gestart. Interesse? Kijk dan snel op: plzier.nl/audities.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda