Audities: Orpheus van De Nederlandse Reisopera en Theatermakerij Enschede

12 augustus 2019, 15:08 - Redactie
Audities: Orpheus van De Nederlandse Reisopera en Theatermakerij Enschede

De Nederlandse Reisopera en Theatermakerij Enschede zijn op zoek naar jonge acteurs, zangers en muzikanten tussen de 15 en 25 jaar voor voorjaarsproductie Orpheus: durf jij om te kijken?

Orpheus: durf jij om te kijken? is gebaseerd op het gelijknamige Griekse mythologische verhaal. Onder professionele begeleiding van onder anderen tekstschrijver Jibbe Willems en componist Thijs Borsten gaat een groep van twintig spelers vanaf half september acht maanden lang intensief aan de slag om in april en in juni enkele voorstellingen te spelen in Oost-Nederland. Op zaterdag 7 september is er een auditiedag in Enschede, hiervoor kunnen jongeren zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@demaakers.nl.

De Maakers is een samenwerkingsproject tussen de Theatermakerij en de Nederlandse Reisopera, beide gevestigd in Enschede. De muziektheatergroep wisselt jaarlijks van samenstelling. Bij de keuze van de voorstelling wordt uitgegaan van de thematiek van een opera die de Reisopera programmeert: in seizoen 2019/20 is dit Monteverdi's L'Orfeo. Orpheus: durf jij om te kijken? is de eerste voorstelling die zij gezamenlijk produceren.

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het bij De Maakers niet alleen om spelen, maar juist ook om het maken. Het zijn de inbreng en ideeën van de jongeren zelf die de basis vormen voor het script en de muziek. De werkwijze kan daarom gekenmerkt worden als een wisselwerking tussen de jongeren, regisseurs, tekstschrijver en componist.

De repetities voor Orpheus: durf jij om te kijken? beginnen na de audities op 7 september en vinden aanvankelijk één keer per week plaats. Na de kerstvakantie wordt dit twee keer per week en ook zal er even voor de voorstellingen een montageweekend zijn. De eerste voorstellingen zijn op zaterdag 4 en zondag 5 april in De Kleine Willem in Enschede. Deelname aan dit project kost 250 euro voor het hele seizoen. Hier staan onder meer acht maanden lang masterclasses van professionals en het meespelen.

Het script wordt geschreven door Jibbe Willems die in 2019 een Zilveren Krekel won voor zijn libretto voor Jabber van Theatergroep Kwatta. Thijs Borsten, die onder andere een Willem Wilminkprijs op zijn naam heeft staan, componeert de muziek. De regie is in handen van Karine Roldaan en Robert Baarda. Karine Roldaan is artistiek leider van de Theatermakerij Enschede.

Wie meer informatie wil, kan een e-mail sturen naar Karine Roldaan. Haar e-mailadres is karine@demaakers.nl. Bellen kan ook: 06 - 412 172 04.

Lees meer over:

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda