Audities: Nieuwe familiemusical De Kleine Prins

25 september 2019, 11:43 - Redactie
Audities: Nieuwe familiemusical De Kleine Prins

DG Theaterproducties brengt in samenwerking met producent Mark van Ierssel in het seizoen 2020/2021 de familiemusical De Kleine Prins onder regie van Carolien Holman-Canters en in een vertaling door Sjoerd Kuijper naar de Nederlandse theaters. De voorstelling zal ondersteund worden door videobeelden en prachtige muziek.

Verhaal

Het verhaal begint met de Piloot die terugkijkt op het verhaal van zijn ontmoeting met de Kleine Prins en het verhaal van hoe de Kleine Prins op aarde terecht kwam.

Helemaal alleen woonde de Kleine Prins op een piepkleine planeet met als enige gezelschap een Roos. Tot hij op een dag besluit op reis te gaan om de rest van het heelal te ontdekken en nieuwe vriendschappen te sluiten. Op deze reis komt hij langs verscheidende kleine planeten die ieder bewoont worden door een karakteristiek type volwassen mens.

De laatste planeet waar de Kleine Prins op arriveert is de aarde waar hij de Piloot, die is gestrand in de Sahara, tegenkomt. Met de Piloot bouwt de Kleine Prins een bijzondere band op, echter zijn ze, als de Piloot zijn vliegtuig heeft gerepareerd, gedoemd afscheid te nemen.

Rollen

Voor deze nieuwe voorstelling De Kleine Prins worden nog diverse acteurs gezocht voor onderstaande rollen.

Kleine Prins
Voor de rol van Kleine Prins zijn we op zoek naar een jong uitziende acteur of een actrice met een jongensachtig voorkomen en een goede zangstem. Bij voorkeur zoeken we een acteur of actrice klein van postuur is om de jongensachtige uitstraling van het karakter in beeld te ondersteunen.

Piloot (Man 25-40 jaar, minimale lengte 180 cm)
Voor de rol van Piloot zijn we op zoek naar een acteur die een heldhaftig personage neer kan zetten en sterke vocale capaciteiten heeft.

Roos (Vrouw 25-35 jaar)
Voor de rol van Roos zijn we op zoek naar een veelzijdig actrice met sterke vocale capaciteiten.

Vos/Dronkenman/Koning/Lantaarnopsteker (Man 35-50)
Voor meerdere typetjes waaronder bovenstaande zijn we op zoek naar een veelzijdig acteur die niet bang is om fysiek te acteren. Ook is een goede komische timing en een sterke zangstem van belang.

IJdeltuit/Geograaf/Zakenman/Astroloog (Man 25-35, minimale lengte 180 cm)
Voor meerdere typetjes waaronder bovenstaande zijn we op zoek naar een fotogeniek en veelzijdig acteur die niet bang is om fysiek te acteren. Ook is een goede komische timing en een sterke zangstem van belang.

Voor alle bovenstaande rollen geld dat er in de voorstelling ook gedanst zal worden, echter zal de focus op zang en acteren liggen.

Speelperiode

16 september 2020 tot en met 28 februari 2021. Repetities zullen zijn in juni 2020.

Audities

4 tot en met 6 november 2019 in Utrecht. Meer informatie en het voor te bereiden materiaal volgt als je wordt uitgenodigd voor de auditie. Ben je geïnteresseerd om auditie te komen doen voor een van bovenstaande rollen stuur dan een mailtje met de onderstaande gegevens naar audities@dgtheater.nl:

  • Naam
  • Recente foto
  • CV
  • Voorkeursrol om voor te auditeren

Aanmelden kan tot en met 11 oktober. Aanmelden betekent niet direct dat je wordt uitgenodigd. Je ontvangt per mail een uitnodiging of afmelding. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda