Audities: Musicalvereniging Westend zoekt Oliver

23 maart 2017, 15:07 - Redactie
Audities: Musicalvereniging Westend zoekt Oliver

Westend speelt dit jaar Oliver! op 25 en 26 november en hiervoor is de musicalvereniging uit West-Friesland op zoek naar de hoofdrol, Oliver Twist. Voor de rol wordt een jongen of een meisje gezocht die tussen de 8 en 12 jaar is en niet langer dan 1,50 meter. Het weesjochie Oliver komt terecht in de zakkenrollersbende van Fagin. Hij wordt betrapt, maar uiteindelijk loopt alles goed af.

Daarnaast is er plek voor nog veel meer kinderen. Het gaat dan om de andere leden van de zakkenrollersbende en de weeskinderen.

Wat moet je kunnen?

Je moet goed kunnen zingen, maar je moet je vooral goed kunnen inleven in je rol en die met overtuiging durven te spelen. Heb je al ervaring met zingen, toneelspelen, dansen, misschien wel in een theater, dat is super. Maar heb je dat niet, geen probleem, laat gewoon zien wat je kunt.

Hoe meld je je aan?

Vul het formulier in op www.westendhoorn.nl/oliver. Wil je wel meespelen, maar wil je geen auditie doen? Meld je dan aan als weeshuiskind.

Hoe gaan de audities?

Als je je voor de audities aangemeld hebt, krijg je het auditie-materiaal met alle informatie die je verder nodig hebt. Je maakt dan een video waarin je het nummer 'Waar zou liefde zijn' zingt, plaatst deze op YouTube, en stuurt de terug link naar de vereniging. Doe dat uiterlijk 31 maart. Uiterlijk 3 april krijg je bericht of je door bent naar de live audities. Word je niet uitgenodigd voor de live audities, dan mag je in ieder geval meespelen als weeshuiskind.

De live audities zijn op 8 april tussen 12 uur en 16 uur. Tijdens deze auditie ga je zingen en spelen, alleen en met anderen. Je hoort dan binnen 3 dagen of je een weeshuiskind, een zakkenroller of misschien wel Oliver geworden bent.

Wat verwachten we van Oliver en de bendeleden?

Westend repeteert op maandagavond in de Grote Beer aan de Grote Waal. Je repeteert van 20.00 tot 21.15 uur, bij hoge uitzondering tot 22.30 uur. Maar je repeteert niet iedere maandag. Daarnaast wordt er verwacht dat je een aantal keer repeteert op zondagmiddag. Natuurlijk leer je je teksten en ken je de liedjes. Je speelt alle voorstellingen de hele voorstelling mee.

De deelnemersbijdrage voor Oliver en de bendeleden is €50,-,

Wat verwachten we van de weeskinderen?

De repetities voor de weeshuiskinderen beginnen na de zomervakantie. Wanneer deze zijn, wordt nog bekend gemaakt. Je wordt ook bij de laatste zondagrepetities verwacht. Natuurlijk ken je de liedjes. Als weeskind speel je mee in alle voorstellingen in de grote openingsscène en in de grand finale. De rest van de voorstelling mag je samen met alle weeskinderen onder begeleiding gaan bekijken.

De deelnemersbijdrage voor de weeshuiskinderen is €25,- .

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda