Audities: Moulin Rouge van Theaterplan

18 april 2017, 12:09 - Redactie
Audities: Moulin Rouge van Theaterplan
Foto: Kasper van de Pavoordt

De audities voor de nieuwe Theaterplan musicalproductie, Moulin Rouge, gaan volgende maand al weer van start. Op 12, 13 en 14 mei kan het (jong) talent uit Noord-Brabant en Noord-Limburg zich letterlijk laten zien en horen aan het artistiek team van Theaterplan. Op 3 januari 2018 is de première, waar een heel traject van leren en ervaren aan vooraf gaat.

Regisseur en artistiek leider Ruud van Bree (37) kijkt uit naar de auditierondes. Hij regisseert de voorstellingen van Theaterplan al ettelijke jaren. "Ik sta er ieder keer weer van te kijken hoeveel talent het zuiden herbergt", zegt hij al snel. "Er komen zoveel mooie, ruwe diamanten op de audities af. Dat je daar dan met een aantal ervan een klein jaar intensief mag samenwerken naar de voorstellingen toe, dat is gewoon echt een feest. Je geeft veel, maar je krijgt ook ongelooflijk veel terug."

Stichting Theaterplan staat naast het brengen van de jaarlijkse musical ook voor andere educatieve uitingen. "Ja, een grote productie meemaken is al een leertraject op zich”, aldus Van Bree. "Daar staan we voor als organisatie: om jongeren op een professionele manier kennis te laten maken met het werkveld. Dat kan het spel zijn, muziek of dans, maar ook de techniek achter een voorstelling. We hebben al veel scholen, klassen en individuele studenten over de vloer in het Parktheater gehad. Die stromen ook vaak door naar andere projecten en vakopleidingen."

De jongeren die auditeren zijn tussen de 14 en 24 jaar. "Een mix tussen net-afgestudeerden en middelbare scholieren. Dat maakt het proces onderling ook tof. Die interactie, de onbevangenheid tegenover de geoefendheid: dat maakt het interessant om naar te kijken. Een goede mix zoeken we." Niet allen komen door de audities. Dat weet Van Bree maar al te goed. "Ik ben vroeger ook wel eens afgewezen. Dat wil dus niet zeggen dat je niet goed genoeg bent. Het is net wat we zoeken", zegt hij. "Voor alle auditanten is er een creatief programma op maat binnen Theaterplan. Daar staan we honderd procent voor, de ontwikkeling van jong talent."

De audities voor de nieuwe Theaterplan musical Moulin Rouge zijn op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 mei. Aanmelden: stuur een mailtje naar productie@theaterplan.nl met daarin je naam, adresgegevens en leeftijd. Dit onder vermelding van ‘Auditie Moulin Rouge’. Je krijgt dan een inschrijfformulier teruggestuurd. De aanmelding sluit uiterlijk op vrijdag 5 mei.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda