Audities: Moulin Rouge van Stichting Stamppij in Nijmegen

6 mei 2016, 09:16 - Redactie
Audities: Moulin Rouge van Stichting Stamppij in Nijmegen

Na het succes van de musical LIVE! gaat Stichting Stamppij verder met de musical Moulin Rouge en zoekt musicaltalent. De audities zijn op 28 en 29 mei in Nijmegen.

De film Moulin Rouge uit 2001 speelt zich af rond de beroemde gelijknamige Parijse nachtclub tijdens de jaren negentig van de negentiende eeuw. Bekende nummers als ‘The show must go on’ en ‘Roxanne’ zijn in deze film verwerkt en dragen het verhaal.

Hetzelfde creatieve team dat verantwoordelijk was voor LIVE! hebben getekend voor de ‘Moulin Rouge.’ Zij gaan de film bewerken tot een volwaardige musical waarin de extravagante sfeer van het Parijse nachtleven centraal staat maar ook de schaduwzijde van de glitter en glamour wordt belicht.

Verhaal

In de ‘Moulin Rouge’ vertrekt de jonge schrijver Christian naar de Montmartre om daar zijn geluk te zoeken. Hier komt hij terecht in een wereld van feestjes, absint en de leefwijze van een bohemien en wordt verliefd op de mooie Satine. Zij is echter als courtisane verbonden aan de nachtclub. Als een investeerder van de nachtclub Satine volledig opeist als tegenprestatie voor zijn financiële steun volgt een gevaarlijk kat- en muis spel. Christian en de kleurrijke karakters van de Moulin Rouge proberen Satine uit de klauwen van de investeerder te houden en tegelijkertijd de nachtclub te redden.

Stamppij

Stamppij is een Nijmeegse stichting waarin een team van professionals en vrijwilligers zorgt voor een prachtig decor, licht en geluid waardoor amateurs uit Gelderland, Brabant en Limburg naar een hoger niveau getild worden.

Op 18 mei is om 20:00 uur een informatie- avond in café Trianon waar het creatieve team, bestaande uit muzikaal leider Jelle Roosen, vocal coach Minke Kullberg, regisseuse Sam Janssen en choreograaf Gerard Baars, aanwezig zijn voor vragen.

Voor meer informatie of aanmelding voor de audities naar www.stamppij.nl.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda