Audities: Mannelijke hoofdrolspelers gezocht voor Nederlandse première The Visit

7 oktober 2019, 11:34 - Redactie
Audities: Mannelijke hoofdrolspelers gezocht voor Nederlandse première The Visit

Het Brabants Muziek-Theater brengt in het najaar van 2020 voor het eerst de oorspronkelijk Weense musical The Visit ('Der Besuch der Alten Dame') naar Nederland. Om de cast rond te krijgen is het gezelschap nog op zoek naar de invulling van twee mannelijke hoofdrollen.

Alfred Ill – Tegenspeler Claire
Een charismatische man met een speelleeftijd van 50 (je bent zelf tussen de 40 en 60). Een soepele hoge bariton, of warme tweede tenor, met goede spelkwaliteiten. Type: simpele, maar charmante man. Was ooit erg knap, maar getekend door het leven. Acteur die zowel kwetsbaar als dramatisch kan spelen.

Matthias Richter – Burgemeester
Een man met een speelleeftijd van 52 (je bent zelf tussen de 40 en 65). Een licht-klassieke hoge bariton, of donkere tweede tenor, met goede spelkwaliteiten. Type: burgemeester. Vergane glorie, maar nog steeds autoritair. Heeft een veel te jonge tweede vrouw. Veel bravoure.

Verhaal

De failliete Zwitserse stad Güllen leeft toe naar een buitengewone gebeurtenis: het bezoek van Claire Zachanassian. Claire groeide ooit op in Güllen en is nu multimiljardair en de rijkste vrouw ter wereld. Haar jeugd bracht Claire door in Güllen en de inwoners hopen op directe financiële steun van hun oude stadsgenoot, die bekend staat om haar vele genereuze liefdadigheidsactiviteiten. Ze bereiden zich daarom uitgebreid voor om de meest beroemde burger van de stad te verwelkomen.

Alfred Ill, een plaatselijke winkelier die het ook moeilijk heeft, hoopt dat hij zijn oude vriendin en jeugdliefde kan overtuigen van de noodzaak om Güllen te hulp te komen. Iedereen vestigt dan ook zijn hoop op Alfred. Maar het bezoek van Claire pakt anders uit. Gedreven door oude wraakgevoelens jegens Alfred, die haar ooit zwanger maakte en daarna in de steek liet, biedt Claire de burgers van Güllen hoop.

Een donatie van 2 miljard euro in ruil voor een rechtszaak waarbij Alfred ter dood wordt veroordeeld voor zijn oude misdaden…

Het Brabants Muziek-Theater is met de Nederlandse productie van The Visit het eerste amateurgezelschap dat een samenwerking aangaat met Vereinigte Bühnen Wien, licentiehouder van musicaltitels als Mozart, Tanz der Vampire, Rebecca en Elisabeth. The Visit werd voor het eerst in het theater gespeeld in 2014, met Pia Douwes in de hoofdrol. Het Brabants Muziek-Theater brengt de Nederlandse première in oktober en november 2020 met Nederlandse teksten van regisseur André van Hest en muzikale ondersteuning van een groot live-orkest onder leiding van Sander Vredenborg.

Meer informatie en aanmelden voor de audities voor de mannelijke hoofdrollen: www.brabantsmuziektheater.nl.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

Eerstvolgende première

Voorstelling: Rapunzel de Musical
Datum: 07-10-2023
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda