Audities: Kleintje BMT voor musical De Tovenaar van Oz

27 januari 2017, 11:09 - Redactie
Audities: Kleintje BMT voor musical De Tovenaar van Oz

In de tweede week van de kerstvakantie speelt Kleintje BMT de familiemusical De Tovenaar van Oz. Daarmee gaat een frisse wind door de jeugdgroep van Het Brabants Muziek-Theater: niet alleen de speelperiode verandert, maar er is ook een gloednieuw productieteam aangetrokken, bestaande uit regisseur/choreografe Caresse Donks uit Den Bosch, muzikaal leider Esmé Theeuwes uit Tilburg en de Schijndelse Susan Mathijsen voor de dagelijkse begeleiding van de kinderen. De audities voor de musical zijn 17 en 18 februari.

"We wilden een keer iets totaal anders", zegt voorzitter Alexandra Peperkamp. "Deze musical is in Amerika elk jaar rond kerst een geweldige kaskraker, daarom gaan we nu ook in de kerstvakantie spelen. We spelen op 2, 3, 4 en 5 januari 2018 in Sociaal Cultureel Centrum De Enck in Oirschot en Theater de Eendracht in Gemert. De theaters zijn ook razend enthousiast."

Ton Manders, directeur van De Eendracht: "Het is fantastisch om het publiek rondom Gemert de kwaliteit van Kleintje BMT te laten zien en de ouders met hun kids in de kerstperiode een leuk uitje te bezorgen."

Verhaal

De Tovenaar van Oz gaat over Doortje. Ze woont in Kansas op de boerderij van ome Henk en tante Em en komt met haar hondje Toto in het land van Oz terecht, waar ze kennis maakt met de vogelverschrikker, de blikken man en de leeuw. Alle vier hebben zij een vurige wens en dus gaan ze op zoek naar de Tovenaar van Oz in de hoop dat hij hun wensen kan vervullen. Ze worden geholpen door Glinda, de goede heks van het Noorden, maar tijdens de lange tocht over de goudgele straat gluurt het gevaar om elke hoek: de boze heks van het Westen smeedt immers minder leuke plannetjes…

Alexandra: "Het is een musical door én voor kinderen: met mooie liedjes, spetterende dansen en een sprookjesachtig verhaal dat kinderen ook echt zullen begrijpen. En natuurlijk met ook voor volwassenen bekende vertaalde nummers als ‘Over The Rainbow’, ‘Follow The Yellow Brick Road’ en ‘Brand New Day’. Een echte familiemusical!"

Productie naar een hoger niveau

Muzikaal leider Esmé Theeuwes volgde de opleiding Docent Muziek aan het Fontys Conservatorium te Tilburg met Zang als musiceervak en Koordirectie als minor. Daarnaast is ze afgestudeerd aan de deeltijd musicalopleiding MusicAllFactory te Tilburg. Esmé werkt als muziekdocent op het Fioretti College in Veghel en is dirigente van Kinderkoor Zi-Zo uit Tilburg en dameszanggroep What’s Upp uit Berkel-Enschot. Deze werkzaamheden combineert ze met projecten als zangeres en actrice.

Caresse Donks is theatermaakster/cabaretière. Na een minor Meisner-acting aan de Maggie Flanigan Studio in New York City studeerde ze in 2014 aan De Koningstheateracademie af als cabaretière met acteren als expertise. Naast het schrijven en spelen van haar eigen cabaretvoorstelling en sketchprogramma en het spelen in verschillende (toneel)producties geeft ze musical- en acteerlessen aan kinderen en jongvolwassenen.

"Met Esmé en Caresse tillen we de kwaliteit van onze jeugdproducties naar een hoger niveau. Kinderen krijgen een gedegen opleiding van een professioneel team. We bieden een totaalpakket: zo hoeven ouders hun kinderen niet langer ergens anders zangles te laten nemen en vallen ‘onze’ kinderen ook op school op,” aldus Peperkamp, "waar ze zich makkelijker voor de klas durven te profileren. En hoe lekker is het als je kind leert zich even in een sprookjeswereld te verplaatsen? Even weg van de harde maatschappij. Durf te dromen!"

Terug naar waar het ooit begon

De dagelijkse begeleiding wordt verzorgd door Susan Mathijsen. Ze is onlangs afgestudeerd in internationaal recht aan Tilburg University en al 17 jaar verbonden aan het Brabants Muziek-Theater: begonnen als klein meisje in de eerste productie van Kleintje BMT stroomde ze jaren later door naar de BMTeens en speelde recentelijk in Aïda, Evita en Titanic van de volwassenengroep.

Dit is haar debuut als lid van het productieteam: "Musical is mijn passie en het Brabants Muziek-Theater voelt voor mij als thuiskomen. Ik kan dan ook niet wachten om weer terug te zijn op de plek waar het voor mij als klein meisje ooit begon." Alexandra voegt toe: "Graag zouden we nog een tweede begeleider vinden om samen met Susan het productieteam te versterken. We zijn op zoek naar iemand met affiniteit met kinderen en musicals, die iedere vrijdag in de namiddag aanwezig kan zijn tijdens repetities."

Audities

Aanmelden voor de audities van De Tovenaar van Oz op 17 en 18 februari in Sociaal Cultureel Centrum De Vink in Schijndel kan via brabantsmuziektheater.nl/audities, voor kinderen van 8 jaar tot en met ongeveer 1e klas voortgezet onderwijs. Repetities zijn altijd op vrijdagmiddag van 16.00 uur tot 17.30 uur in De Vink.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda