Audities: Kinderen gezocht voor Nijmeegse historische musical Ketters

4 januari 2018, 14:12 - Redactie
Audities: Kinderen gezocht voor Nijmeegse historische musical Ketters

Het Nijmeegse musicalgezelschap MusicalMakers is voor haar nieuwe productie Ketters, geloof in Nimmegen op zoek naar jong talent. MusicalMakers, die elke anderhalf jaar een nieuwe zelfgeschreven productie op de planken brengt, wil op deze manier kinderen uit de omgeving stimuleren om hun passie voor cultuur en muziek te ontwikkelen.

De jonge talenten uit de regio mogen zich aanmelden voor de auditie, die op 20 januari zal plaatsvinden in de Nutsschool te Nijmegen. Tijdens deze middag krijgen de kinderen korte workshops in zang, dans en spel, om de jonge talenten te enthousiasmeren en hen een stapje verder te helpen in hun vaardigheden. Toneel-, musical- of zangervaring is dan ook geen vereiste.

Voor de rollen in Ketters worden er drie meiden van ca. 10 jaar gezocht en daarnaast drie jongens en/of meisjes in de leeftijdscategorie van 6 tot 10 jaar. Hiermee hoopt het musicalgezelschap een brede groep kinderen te trekken en hen een kans te bieden om mee te spelen in een semi-professionele productie.

Dat deze musical naast haar culturele achtergrond ook een historisch educatieve achtergrond heeft, is een groot voordeel. Zo krijgen de kinderen die uiteindelijk mee gaan spelen meteen een idee van de geschiedenis van hún stad. De musical Ketters, geloof in Nimmegen is een Nijmeegse productie geschreven door Marieke Cranen.

De musical vertelt het verhaal van de protestantse Joost en de katholieke Maaike. Dit liefdeskoppel leefde tijdens de Tachtigjarige Oorlog, een tijd waarin protestanten werden veroordeeld als ketters. Met de geloofsstrijd in het 16e-eeuws Nijmegen als decor bloeit deze verboden liefde op, maar zal de liefde ook het geweld van de in- en overnames van de stad overleven?

MusicalMakers is een gezelschap uit Nijmegen en omstreken, dat in 1991 is opgericht vanuit de liefde voor muziek en het ‘net even anders willen doen’. Broer Arjan Wijnen en zus Henriette Kessler-Wijnen zijn het kloppend hart van de vereniging. Inmiddels bestaat de vereniging uit ruim 28 leden uit de regio Nijmegen.

De nieuwe Nijmeegse productie is te zien tussen 23 en 26 mei in het LUX Theater in Nijmegen. Aanmelden voor de auditiedag voor Ketters, geloof in Nimmegen kan via auditie@musicalmakers.nl.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda