Audities: Jekyll en Hyde van Stichting Musicals in Helmond

25 april 2017, 20:24 - Redactie
Audities: Jekyll en Hyde van Stichting Musicals in Helmond

Stichting Musicals in Helmond heeft gekozen voor de productie Jekyll & Hyde, van Frank Wildhorn. Voor deze nieuwe productie zoekt het gezelschap enthousiaste musicalsterren (in spé) om auditie te komen doen op zaterdag 10 of zondag 11 juni, in Helmond. In september zullen de repetities gaan starten en de uitvoeringen zullen in juni volgend jaar gaan plaatsvinden.

Ook als je nog geen ervaring hebt met musical, toneel of zingen, dan kun je auditie doen. De stichting richt zich zowel op beginners als op mensen die de overstap naar het professionele circuit willen maken en iedereen er tussenin.

De rollen die te verdelen zijn, zijn naast Jekyll/Hyde, de rol van John Utterson (beste vriend van Jeykyll), Sir Danvers Carew (Jekylls schoonvader), Lucy Harris (Hyde’s liefje), Emma Carew (Jekylls verloofde), Spider (een pooier) en Nellie (een Madam). Daarnaast zijn er diverse leden van de high society die korte spelscenes en solozinnen hebben in de ensemble nummers.

Audities

Als je auditie besluit te doen dan zul je worden ingedeeld op 10 of 11 juni. Zodra alle inschrijvingen binnen zijn zal er een schema worden gemaakt. Mocht je één van beide dagen niet kunnen geef dat dan al aan op het auditieformulier.

Voor de auditie wordt gevraagd om een nummer naar eigen keuze voor te bereiden, tenzij je auditie doet voor de dubbelrol van Jekyll/Hyde, Lucy Harris of Emma Carew. In dat geval wordt gevraagd om naast een eigen nummer ook voor te bereiden:

  • Confrontation/Confrontatie (indien je auditie doet voor Jekyll/Hyde)
  • Once upon a dream/Komen dromen uit (Emma Carew)
  • Someone like you/Iemand als jij of A new life/Weer leven (Lucy Harris)

Indien je auditie doet voor zowel Lucy als Emma hoef je maar één van de drie nummers te kiezen. Auditanten voor de hoofdrollen doen auditie met piano, voor een pianist zal worden gezorgd en de partijen en de Nederlandse teksten zullen van te voren worden opgestuurd.

Het nummer dat je zelf instudeert moet wel een Nederlandstalig musicalnummer zijn. Je kunt gebruik maken van een karaoke cd/mp3 die je zelf meebrengt, of ruim van te voren de partijen opsturen.

In totaal zoekt Stichting Musicals in Helmond tussen de 25 en de 30 mensen. De repetities voor cast zijn op woensdagavond van 20:00 tot 23:00, vanaf september. Daarnaast zijn er enkele repetities op zaterdag. De uitvoeringen zijn woensdag 27 juni tot en met zondag 1 juli 2018.

Aanmelden

Net als veel stichtingen wordt er een spelersbijdrage gevraagd. Deze bedraagt € 150,-. Voor de audities wordt € 5,- gevraagd. Deze bijdrage is om last minute afzeggingen te voorkomen, maar ook om tijdens de audities koffie en/of thee te verzorgen. Kijk voor meer info en het auditieformulier op theatersolutions.nl/musicalsinhelmond/. Heb je verder nog vragen? Mail dan even naar: stgmusicalsinhelmond@gmail.com.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda