Audities: Hier Adem Ik Vrij van Muziektheater Tilburg

24 april 2019, 15:48 - Redactie
Audities: Hier Adem Ik Vrij van Muziektheater Tilburg

Het is zover: er komt een nieuwe musicalproductie van Stichting Muziektheater Tilburg en daar zijn binnenkort audities voor. Na de musical ‘Moordhoek’ over Marietje Kessels in 2017 werkt stichting Muziektheater Tilburg nu aan een musical over koning Willem II: Hier Adem Ik Vrij. Deze musical in een rock-jasje zal in mei 2020 te zien zijn bij Theaters Tilburg.

Verhaal

Anna Paulowna is nog maar net 21 jaar, wanneer ze uit haar luxueuze Winterpaleis in Sint Petersburg vertrekt. Haar man, die ze nog maar net kent, neemt haar mee naar een onbekend, klein land. Zijn land. Ze spreekt de taal niet, begrijpt niets van de gebruiken en de cultuur, maar toch is ze gelukkig. Ze is bij hem, haar grote liefde

Wat voor Anna Paulowna begint als een spannend avontuur, verandert al snel in een aaneenschakeling van teleurstellingen. Anna voelt zich opgesloten. Haar schoonfamilie is koud en afstandelijk. Haar schoonvader, koning Willem I, is een tiran, die een hekel heeft aan zijn eigen zoon. Anna’s echtgenoot, de toekomstige koning Willem II, leeft in een wereld vol geheimen. Anna zou zich kunnen verliezen in heimwee en eenzaamheid, maar ze is vastbesloten om iets van haar lot te maken. Haar man heeft in Tilburg een plek gevonden waar hij vrij kan ademen. Zal het Anna ook lukken om vrijheid te vinden?

Een muziektheatervoorstelling over koning Willem II, vanuit de ogen van zijn vrouw Anna Paulowna.

Audities

Je moet rekening houden met 30 repetities onder professionele begeleiding, 3 werkweekenden, een generale repetitie en 3 voorstellingen. Auditanten van 11 t/m 16 jaar. Zit je op de middelbare school en wil je graag meedoen met Hier Adem Ik Vrij? Stuur dan een filmpje in waarop je solistisch te zien bent qua zang en spel. De commissie maakt een selectie uit de inzendingen. Als je bent geselecteerd wordt je later uitgenodigd voor een auditie (apart van de audities op 24, 26 en 27 mei).

Stuur je filmpje, uiterlijk vrijdag 17 mei via WeTransfer naar: info@muziektheatertilburg.nl

De zangaudities staan gepland op 24 en 27 mei aanstaande, in de avond. Op zondagochtend 26 mei, tot uiterlijk 14.00 uur, is er een dansauditie. Na 14.00 uur volgen ook zondag 26 mei nog zangaudities.

Deelnamekosten zijn 300 euro voor deelnemers vanaf 17 jaar. Voor kinderen van 11 t/m 16 jaar zijn de kosten 150 euro. Betaling in twee termijnen is mogelijk. Inbegrepen zijn alle repetities onder professionele begeleiding, de werkweekenden, de voorstellingen en 1 vrijkaartje.

Aanmelden kan tot en met 12 mei. Ga voor meer informatie naar: muziektheatertilburg.nl/audities. Na aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging en een link met meer informatie en de stukken (zang en tekst) die je kunt voorbereiden. Uiterlijk een week voor de auditiedata ontvang je de planning, de tijd van jouw auditie dus, en de plek waar de audities plaats zullen vinden.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Hospita
Locatie: DeLaMar
Datum: 04-12-2023
Tijd: 20:00 uur
Volledige agenda