Audities: Capelse Film Three First Kisses van Jongerentheater Quint

4 december 2017, 14:42 - Redactie
Audities: Capelse Film Three First Kisses van Jongerentheater Quint

Jongerentheater Quint zoekt vijfentwintig jongeren en vijftien volwassenen die mee willen spelen in een film over Capelle. Een film van een uur over het ontbranden van drie liefdes tijdens het repeteren van een theatervoorstelling.

Let op: Spelers moeten verbonden zijn aan de gemeente Capelle aan den IJssel. (Wonen, werken en/of naar school gaan).

Verhaal

Zeven wijken. Zeven jongeren. Zeven Capellenaren met een passie voor theater, voor dans en muziek, een bandje in Capsloc, dansen bij Noes, theater bij Quint, komen elkaar tegen bij het maken van een voorstelling: De Bokkenrijders. Een verhaal over vissers en steenbakkers, uitbuiting en opstand. Ze repeteren hun scènes op historische locaties. En ze leven hun Capelse leven. Het leven lastig en heel veel gedoe. Het leven hoopvol en het leven heel mooi. En altijd ontbrandt weer de liefde.

Spelers

25 jongeren (tussen de 12 en 23 jaar), en 15 volwassenen (tussen de 23 en 50 jaar), die willen acteren en/of dansen en/of zingen. Ook is er plek voor 4 spelers tussen de 7 en 10 jaar.

Muzikanten

Gezocht worden een toetsenist, (bas)gitarist en een drummer.

Vrijwilligers

Als je niet zelf wilt spelen, maar wel betrokken wilt zijn bij het maken van een film, meld je dan aan als vrijwilliger. Gezocht worden vrijwilligers voor het begeleiden van de opnames, voor belichting en geluid, voor catering, helpen met het vervaardigen van rekwisieten, verzamelen van kostuums en het inrichten van de opnamelocaties.

Casting

Alle spelers doen een casting. Deze is op zaterdag 6 januari ergens tussen 10:00 tot 18:00 uur, IJsselcollege te Capelle aan den IJssel. Je krijgt het precieze tijdstip een week van te voren te horen. Je krijgt een korte scène om voor te bereiden. Je speelt deze met andere auditanten voor de cameraman en de regisseur. Binnen enkele dagen hoor je of er een geschikte rol beschikbaar is.

Als je niet wilt zingen, geen probleem, dan kun je gewoon mee dansen, of spelen. Als je voor een van de twee solo liedjes wilt gaan in de film, is er de mogelijkheid om hier op dezelfde dag apart auditie voor doen. Als je interesse hebt voor een solonummer of een duet in de film, dan kun je dit aangeven op je aanmeldformulier. Indien je niet kan op 6 januari, is er op maandagavond 8 januari een reserve casting van 20:00 tot 21:30 op dezelfde locatie.

Als je geselecteerd wordt om mee te spelen starten de repetities vanaf 13 januari in het IJsselcollege. Opgeven kan tot 31 december op jongerentheaterquint.nl.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda