Audities: Boe!F van Het Brabants Muziek-Theater

23 januari 2018, 13:22 - Redactie
Audities: Boe!F van Het Brabants Muziek-Theater
Productieteam van Kleintje BMT

Het Brabants Muziek-Theater kondigt de nieuwe productie voor 2019 aan: Boe!F, een zelfgeschreven sprookjesmusical voor jong en oud. Inschrijven voor de audities is vanaf nu mogelijk.

“We merken dat het steeds lastiger wordt om geschikte musicaltitels te vinden voor een groep als Kleintje BMT,” vertelt voorzitter en producent Alexandra Peperkamp. “Er zijn maar weinig specifiek voor kinderen geschreven musicals – met teksten, muziek en humor die niet alleen door kinderen gespeeld, maar ook door kinderen begrepen kunnen worden – die ook nog eens de ruimte bieden voor genoeg rollen om met de grote groep kinderen waarmee wij werken op te kunnen voeren.”

Daarom kiest Het Brabants Muziek-Theater er dit jaar voor om zelf een stuk te laten schrijven: Boe!F. Boe!F is een sprookje zoals alle anderen: met een verteller, een fee, een koets, een prins, een kikker, giftige appels, zingende bomen, sprekende spiegels, een vliegend tapijt en natuurlijk... een schurk. Een slechterik. Een Boef. Het vredige sprookjesland Hier Heel Ver Vandaan wordt bruut verstoorddoor Boef. Hij komt wraak nemen op al dat misselijkmakend geluk. Zal het de sprookjesfiguren lukken hem te stoppen? Of zal er na Boef’s wraak nooit meer iemand zijn die zijn verhaal eindigt met: ‘en ze leefden nog lang en gelukkig...’?

“Mijn inspiratie voor Boe!F komt voort uit de sprookjes van Disney,” vertelt Caresse Donks, regisseur/choreograaf van Kleintje BMT en schrijfster van het stuk, “doordat de elementen uit die sprookjes altijd raak zijn: dynamische personages, drama, een verlangen of doel en het tegenwerken daarvan, goede muziek en natuurlijk een goede dosis humor. Die elementen en sommige verhalen van al die prachtige sprookjes bundelen we nu in één nieuw sprookje: een stuk met veel herkenbare momenten, maar dan nét even anders.”

Boe!F gaat in het voorjaar van 2019 de Brabantse theaters in, maar toch wordt er binnenkort al geauditeerd. “Die extra paar maanden tot de zomervakantie geven ons de kans om los van het script met de kinderen te gaan spelen en zingen,” vertelt Caresse, “waardoor we nog beter kunnen bekijken wie geschikt is voor welke rol, voordat we na de zomer met een sterke rolverdeling van start gaan met de scriptrepetities.”

Kinderen die in het schooljaar 2018–2019 tussen de 8 en 15 jaar oud zijn kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de audities. Deze worden op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart gehouden in S.C.C. De Vink in Schijndel, waar later ook de wekelijkse vrijdagmiddagrepetities zullen plaatsvinden. Meer informatie over Boe!F en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website van Het Brabants Muziek-Theater: brabantsmuziektheater.nl.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda