Audities: Aladdin in het Circustheater in Scheveningen

19 oktober 2019, 13:22 - Redactie
Audities: Aladdin in het Circustheater in Scheveningen

Op vrijdag werd bekend dat Stage Entertainment in het seizoen 2020/2021 de musical Aladdin zal gaan brengen in het Circustheater in Scheveningen. Voor de productie zullen in de komende maanden audities worden gehouden.

De producent zoekt voor zowel alle rollen als het ensemble naar getalenteerde zangers/acteurs (m/v) met verschillende culturele achtergronden die tevens goed kunnen dansen. Daarnaast worden getalenteerde dansers (m/v) gezocht met een atletische bouw die ook kunnen zingen. Dansstijlen zijn tap, ballet en jazz. Gezocht worden dansers met verschillende culturele achtergronden.

Auditieschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

  • 18 – 22 November 2019: 1e ronde
  • 16 – 20 December 2019: 2e ronde
  • 20 – 22 Januari 2020: Callback/Werksessie
  • 5 en 6 Februari 2020: Final auditie

Rollen

Genie
Scherpe, snel pratende en alwetende geest: een echte zanger-danser. Denk aan een type Cab Calloway, in staat om jazz stijl te zingen. Vocale vereiste: Topnoot A4 in borststem – D5 in falsetto.

Aladdin
Slimme, vindingrijke straatjongen met een hart van goud; beste vrienden met Babkak, Omar en Kassim; op zoek naar een leven buiten de grenzen van armoede. Vocale vereiste: Bariton-Tenor (Bb2 tot A4).

Jasmine
Intelligente, exotische en jonge prinses die het leven buiten de paleisdeuren wil ontdekken. Vocal vereiste: (Mix)belt tot een E (F5 mix sopraan) – Lage register tot A3.

Jafar
De koninklijke vizier, een psychopaat zonder moraal die niet zal aarzelen om alles en iedereen die een bedreiging vormt te vernietigen. Sterke acteur, met goed komisch vermogen en sterke kwade lach. Vocal vereiste: Bas-Bariton.

Iago
Jafar’s komische sidekick. Kruipt aan de voeten van Jafar en heeft moeite zijn emoties te beheersen. Zeer sterke komische timing en fysieke comedy zijn vereist. Vocale vereiste: Bariton (Lage D tot hoge F).

Sultan
Goed hartige weduwnaar en heerser van Agrabah. Raakt zo verstrikt in de wetten en tradities dat hij de verlangens van zijn dochter Jasmine over het hoofd ziet en wordt opgelicht door Jafar. Moet een goed acteur zijn. Vocale vereiste: Bariton (tot E).

Babkak
Komische, mollige straatjongen met een voorliefde voor eten! Onderdeel van de dievenbende van Aladdin. Sterke komedie en goede bewegingsvaardigheden. Vocale vereiste: Sterke tenor (tot hoge C).

Omar
Nerveuze, slanke straatjongen. Onderdeel van de dievenbende van Aladdin. Sterke komedie en goede bewegingsvaardigheden. Vocale vereiste: Bariton-tenor (tot top A).

Kassim
Taaie en gewiekste straatjongen. Onderdeel van de dievenbende van Aladdin. Sterke, slimme en gedurfde leider van Aladdin’s groep. Opvallende acteur met een atletische bouw. Sterke komedie en goede bewegingsvaardigheden. Vocale vereiste: Bariton (A2 – G4).

Female en male ensemble
We zoeken getalenteerde zangers en dansers met een atletische bouw. Dansstijlen zijn Tap, ballet en jazz. We zoeken zangers en dansers van elke culturele achtergrond.

Inschrijven voor de audities van Aladdin kan op deze pagina.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda