Audities: Aida van Jehee Vertelt en Stichting Podiumkunsten Midden

18 juli 2019, 12:09 - Redactie
Audities: Aida van Jehee Vertelt en Stichting Podiumkunsten Midden

Jehee Vertelt en Stichting Podiumkunsten Midden Holland brengen in maart 2020 de musical Aida op de planken in de Theaterbakkerheij in Gouda. We zijn voor de voorstelling op zoek naar getalenteerde castleden in de regio Den Haag, waar de repetities zullen plaatsvinden.

Aida speelt zich af in het Egypte van de farao's, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Radames weet dan nog niet dat Aida de dochter van de koning is maar is wel op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar.

Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af. Want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida. Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.

De voorstelling wordt twee keer gespeeld, op 14 en 15 maart 2020 in de Theaterbakkerheij aan de Gouderaksedijk te Gouda. De voorstelling wordt voorzien van een eigentijds decor en passende kostuums. De muziek zal ten gehore gebracht worden door een liveband, die het geheel zal ondersteunen.

De inschrijvingen voor audities voor Aida zijn geopend. Voor deze productie wordt er gezocht naar 7 (hoofd)rollen en 8 ensemble leden met diverse stembereiken. De audities vinden plaats in Rijswijk op 29 september. De repetities vinden plaats in Rijswijk vanaf 4 december, op woensdagavond.

Deelname aan de productie is onbetaald voor castleden. Je betaalt een eigen bijdrage voor de repetities (€50). Voor deze bijdrage wordt tijdens de repetities gezorgd voor koffie/thee, en tijdens de productiedagen voor eten en drinken.

Meld je aan voor de productie door het formulier in te vullen voor 31 augustus via forms.gle/ZW19g2U2D9nUosDc6

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda