Audities: 3 Musketiers, de Musical van Het Brabants Muziek-Theater uit Schijndel

16 maart 2017, 11:16 - Redactie
Audities: 3 Musketiers, de Musical van Het Brabants Muziek-Theater uit Schijndel

Het Brabants Muziek-Theater uit Schijndel brengt in het najaar van 2018 haar nieuwste productie 3 Musketiers, de Musical in de Brabantse theaters. Oorspronkelijk door Joop van den Ende uitgebracht in Nederland, is de musical later aangepast voor de Duitse markt. Het Brabants MuziekTheater is erin geslaagd om de Nederlandse rechten uit te breiden met een ruime selectie van de Duitse aanpassingen.

3 Musketiers, de Musical vertelt het romantische verhaal van de jonge D’Artagnan, die zijn ouders verlaat om carrière te maken aan het hof van Franse koning Louis de XIII. Onderweg naar het hof treft hij de lieftallige Constance, op wie hij op slag verliefd wordt. Ook ontmoet hij drie musketiers en samen met hen begint een groots en meeslepend avontuur. Met een triomfantelijk en tegelijkertijd diep triest einde is het een gevarieerde musical vol romantiek, actie, intriges en dramatiek.

De musical zal volgend jaar te zien zijn in diverse theaters in Brabant. Op dit moment zijn opties geplaatst bij theaters in Oss, Veghel, Veldhoven, Breda, Tilburg en Waalwijk, maar precieze speeldata zijn op dit moment nog niet vrij te geven.

Audities

De eerste auditierondes voor dit theaterspektakel zullen worden gehouden op zondag 25 juni en dinsdagavond 27 juni in Schijndel. De musical biedt een achttal hoofdrollen, zo’n twaalf uitdagende bijrollen en daarnaast een grote ensemblegroep. Ook figuranten kunnen zich bij het Brabants Muziek-Theater aanmelden, al zullen voor hen de selectierondes op een later tijdstip plaatsvinden.

Meer details en het aanmeldformulier zijn te vinden op de website van het theatergezelschap: www.brabantsmuziektheater.nl/audities.

Werkwijze

Met haar laatste productie Titanic introduceerde het gezelschap een nieuwe werkwijze voor haar musicals. Voorzitter Alexandra Peperkamp: "Voor Titanic De Musical hebben we afgelopen jaar een volledig nieuw en conservatorium geschoold creatief team in de arm genomen. Een mooi en aantrekkelijk product maken staat bij ons altijd voorop, en daarvoor ontvangen onze castleden een gerichte opleiding en intensieve begeleiding. Dit nieuwe concept heeft zich al bewezen bij Titanic De Musical en zal bij 3 Musketiers, de Musical op een hoger niveau worden uitgewerkt."

Vocal coach Sofie Dirkx uit Tilburg tekent opnieuw voor zangles, stemontwikkeling en articulatie, terwijl regisseuse Marion Rodie haar jarenlange ervaring bij het Brabants Muziek-Theater zal gaan delen met de nieuw aangetrokken regisseur André van Hest. Samen zullen zij zich gaan richten op tekstbegeleiding, speltechniek en dramatiek.

Peperkamp: "Een unieke combinatie van een nieuwe, frisse blik op theater maken en onze ervaren Marion, die precies weet wat een musical nodig heeft om die speciale BMT-schwung te krijgen waarmee we ons al jaren weten te onderscheiden in Brabant."

Het gehele product staat opnieuw onder begeleiding van drievoudig conservatorium afgestudeerd dirigent Sander Vredenborg, die naast de cast ook het negentienkoppige live-orkest zal dirigeren.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda