Auditie-oproep: acteurs voor nieuwe Nederlandse musical Man op Duivelseiland

15 juni 2018, 11:18 - Redactie
Auditie-oproep: acteurs voor nieuwe Nederlandse musical Man op Duivelseiland

De Stichting Nieuw theaterwerk brengt in 2019 de nieuwe Nederlandse musical Man op Duivelseiland in het Theater Diligentia in Den Haag.

De musical speelt zich af in het Parijs van eind 19e eeuw en gaat over de grootste doofpot affaire uit de geschiedenis van Frankrijk: De affaire Dreyfus. Alfred Dreyfus was een officier in het Franse leger en werd ten onrechte beschuldigd van hoogverraad en, na een zeer onrechtvaardige krijgsraad achter gesloten deuren, beroofd van zijn rang en veroordeeld tot levenslange verbanning naar Duivelseiland. De zaak werd in 1899 onder politieke en juridische druk heropend. Uiteindelijk werd volledige rehabilitatie toegekend. Hierin speelde Émile Zola een belangrijke rol! Zijn open brief ‘ J'accuse...!’ aan de Franse president was van cruciaal belang. Het verhaal is waargebeurd en nog steeds actueel: corruptie in de top en een klokkenluider die de waarheid blootlegt, maar daarmee ook alles voor zichzelf op het spel zet.

Het libretto en de muziek van Man op Duivelseiland zijn in de afgelopen drie jaar volledig nieuw geschreven door Marco Neijenhuizen en is speciaal geschikt voor grote (amateur)gezelschappen. De arrangementen zijn van de hand van Richard Fithugh. De regie is in handen van Marleen van der Loo en Rutger Bulsing.

Naast een grote mannelijke en vrouwelijke hoofdrol zijn er relatief veel kleinere rollen die -zonder uitzondering- in functie staan van het verhaal. Dit is een bewuste keuze geweest, zo is er voor veel spelers een rol weggelegd.

De audities voor de rollen en het ensemble (cast bestaat uit 30 acteurs m/v ) vinden plaats in Den Haag op zondag 23 september en zaterdag 29 september. Meld je aan door een e-mail te sturen aan: info@nieuwtheaterwerk.nl. Man op Duivelseiland speelt op 13, 14 en 15 juni 2019 in het Haagsche Diligentia theater.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda