Astrid Stockman maakt musicaldebuut in Charlie and the Chocolate Factory

10 maart 2022, 17:01 - Redactie
Astrid Stockman maakt musicaldebuut in Charlie and the Chocolate Factory
Foto: Steven Hendrix

Vanaf december tovert producent Deep Bridge de Stadsschouwburg van Antwerpen en aansluitend in januari 2023 ook Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt, om tot Willy Wonka’s chocoladefabriek met een Vlaamse versie van de Broadway- en West-End musical Charlie and the Chocolate Factory. Een nieuwe musical gebaseerd op het boek van Roald Dahl, waarin de onnavolgbare Nordin De Moor als knotsgekke Willy Wonka in de voetsporen treedt van Johnny Depp en Gene Wilder.

Wie de Vlaamse Willy Wonka zou gaan vertolken was al duidelijk maar nu is ook de rest van de cast aangekondigd. Zo mag klassiek pianiste en sopraan Astrid Stockman zich opmaken voor haar debuut in de hoofdcast van een musical. Astrid zal de hoge noten pakken als Mrs Teavee, mama van Mike Teavee, gespeeld door Vincent Van Gorp. Een andere musicaldebutant is Yemi Oduwale. De acteur mag zich uitleven als de hebberige Mr Beauregarde. Yemi krijgt als musicaldochter niemand minder dan Sali Haidara die gestalte zal geven aan Violet Beauregarde. Ondanks dat ze musical studeerde aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, is het voor Sali ook de eerste rol in een hoofdcast van een professionele musicalproductie.

Voor de belangrijke en dragende rol van Grandpa Joe, de grootvader van Charlie Bucket in dit verhaal, kan regisseur Stany Crets rekenen op Koen Van Impe. Hans Peter Janssens zal de rol van Mr Salt, de rijke eigenaar van Salt’s Nuts en vader van Veruca Salt, gaan verzorgen. Verder spelen ook nog Ann De Winne (Grandma Josephine), Liv Van Aelst (Grandma Georgina + alternate Mrs Teavee), Steve De Schepper (Grandpa George), Isabelle Heremans (Mrs Green), Laura Seys (Mrs Bucket), Maja Van Honsté (Cherry), Steven Colombeen (Jerry), Marisa Van der Meer (Mrs Gloop), Lloyd Russel (Augustus Gloop) en Nori De Winter (Veruca Salt) mee in de productie.

Charlie and the Chocolate Factory gaat in première op 10 december 2022 in Stadsschouwburg Antwerpen en zal vanaf 12 januari 2023 ook te zien zijn in Capitole Gent en vanaf 26 januari in Trixxo Theater Hasselt.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Je Anne
Datum: 26-02-2024
Tijd: 20:00 uur
Volledige agenda