Ashton Brothers komen met locatietheater op Slot Zeist

2 december 2016, 12:36 - Redactie
Ashton Brothers komen met locatietheater op Slot Zeist

Na vijftien jaar in de traditionele theaters te hebben gestaan, komt de populaire theatergroep Ashton Brothers nu met een unieke vorm van locatietheater. In april 2017 nemen zij bezit van het monumentale Slot Zeist en haar tuinen, om het tijdelijk om te toveren tot hun eigen land: ASHTONIA. De grootste kinderen van de theaterwereld zullen drie weken lang hun circustent opslaan voor absurd theater, waarin acrobatiek, slapstick en magie wordt omlijst met een flinke dosis cabaret.

De Ashton Brothers (Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans) creëren in ASHTONIA hun eigen variété circustheater. De entertainers droomden als kleine jongens al van een leven als circusartiest. Een leven zonder regels, waar niets moet en alles kan. Met veel acrobatie, muziek en clownerie. Tijdens het avondvullende programma eet en drinkt het publiek mee, wordt men vanaf binnenkomst ondergedompeld in de waanzinnige wereld die ASHTONIA heet en ziet het publiek een show met de hoogtepunten van vijftien jaar Ashton Brothers met nieuwe en internationale acts.

Pim, Joost en Friso leerden elkaar kennen op de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Ze maakten aan de hand van de acts die ze daar met elkaar gedaan hadden, hun eerste show als de Ashton Brothers die 2001 in première ging. Hiermee wonnen ze de British American Tobaccoprijs. Daarna volgden nog zes shows. Alle shows verwijzen sterk naar het variététheater. De groep wordt geadviseerd door Peter de Jong (Maxi van Mini & Maxi), een grootheid op dit terrein. De shows van de Ashton Brothers zijn een compilatie van lange en korte sketches, waarin ze acrobatiek, muziek, clownerie, slapstick en cabaret combineren. Alle shows kregen lovende recensies.

ASHTONIA wordt geproduceerd door de Ashton Brothers en RTL. Kaarten zijn er vanaf €48,50 inclusief een maaltijd en een drankje.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda