Artistieke leiding musical in openluchttheater Hertme bekend

5 januari 2019, 12:31 - Redactie
Artistieke leiding musical in openluchttheater Hertme bekend

Openluchttheater Hertme produceert in 2019 de musical Rent en in 2020 een 'magische' musical waarvan de titel nog even geheim is. Achter de schermen wordt er al hard gewerkt aan deze musical in 2020 en de artistieke leiding is nu bekend gemaakt.

De regie zal in handen zijn van Justin van Kampen, verantwoordelijk voor de choreografie zal Chiara Re zijn en de muzikale leiding is in handen van Gerben Kruisselbrink.

Justin van Kampen

Justin van Kampen studeerde in 2012 af aan de Willem Nijholt Academie voor musical- en muziektheater. Waarna hij als beroepsacteur speelde in films, commercials en theaterstukken. In 2018 is Justin afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht voor theaterdocent en regisseur. Hij regisseerde o.a. studententoneel, voorstellingen voor het Jeugdtheaterhuis en toneelgroep Zonder Helden. Tevens werkt hij als hoofddocent voor het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam bij de Luxor Musical Academy. De fascinatie voor musical is nooit weggaan. Door de combinatie van musicalacademie en de toneelacademie worden twee werelden verenigd in Justin. De wetten van toneel gelden net zo goed voor musical en andersom. Dit creatieve proces is wat Justin drijft en zijn regie’s spannend maakt.

Chiara Re

"Toen ik 14 jaar was zag ik pas voor het eerst een musical. Ik zat te kijken naar dat mooie rood fluwelen doek terwijl de eerste noten werden gespeeld. Toen het doek open ging en het verhaal begon was ik helemaal verkocht. Wauw! Dit is magisch, dit wil ik ook! Na een jaar danslessen gevolgd te hebben werd ik aangenomen op een dansacademie. Dansen was mijn passie maar ik wilde daarbij heel graag zingen en acteren. Zo ben ik na 2 jaar overgestapt op de AHK Theaterschool Jazz/Musical afdeling. Na mijn afstuderen in 2011 heb ik verschillende voorstellingen als uitvoerend artiest gedaan. In die zelfde periode ben ik ook in aanraking gekomen met choreograferen.

Er ging een wereld voor mij open. Het creëren, het maken, de fantasie die in je hoofd kruipt als je muziek hoort; dat was iets bijzonders. Het voelde alsof ik op een gegeven moment op een splitsing stond: links voor Chiara de actrice/danser en rechts voor Chiara de choreografe. Welk pad moest ik gaan bewandelen? Uiteindelijk heb ik gekozen voor het rechter pad. Daar lag mijn echte kracht en ik was benieuwd hoe ik me daarin zou ontwikkelen.

Nu bewandel ik al jaren dat pad en daar ben ik zo intens gelukkig mee. Als kunstenaar ga ik samen met het creative team te werk om iets nieuws te creëren. Wat voel ik als ik de muziek hoor? Hoe kan ik het verhaal vertellen in mijn bewegingen/choreografie? Zo’n uitdaging! Maar wanneer je alles in je hoofd hebt, het aanleert aan de mensen, het ziet op toneel met alles erop en eraan en je dan de mensen in de zaal ziet genieten en klappen... Dat! Kippenvel! Het mooiste vak van de wereld." – Chiara Re.

Gerben Kruisselbrink

"Mensen laten groeien, ontwikkelen is mijn grootste drijfveer. Mijn passie is muziek: muziek maken en laten maken. Werken met groepen in combinatie met muziek is mijn lust en mijn leven. Ontwikkelen van mensen via muziek is mijn kracht. Met een oor en oog voor kwaliteit en inhoud is het de kunst om met respect en een lach samen verder te komen." – Gerben Kruisselbrink.

Gerben Kruisselbrink is geboren in 1976 in de Achterhoek. Na studies als Muziekwetenschap, eerstegraads Muziekdocent en Hoofdvak Koordirectie heeft Gerben Kruisselbrink gewerkt als docent Muziek tot 2011. Momenteel dirigeert Gerben Kruisselbrink in koren van pop tot jazz, van gemengd tot vocalgroup, maar vooral muziektheater. Ook werkt Gerben met orkesten: van Big band tot Symfonie, van Harmonie tot Fanfare en met het Eerste Achterhoekse Metropool Orkest. Bij elke musicalproductie zit een eigen samengesteld orkest.

Bij de producties werkt hij ook met solisten, of kleinere ensembles. Vaak gaat dit samen met een Artistiek Team, bestaande uit regisseur en choreograaf. Hij heeft een aantal vaste opdrachtgevers waar hij voor werkt, onder andere het Steengroeve Theater te Winterswijk en Musical Producties Gaanderen Gelderland.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda